Į sąskrydį „Su Lietuva širdy“ (GALERIJA)

Rugpjūčio 2-3 dienomis Ariogaloje, Dubysos slėnyje, 23-ąjį kartą vyko tradicinis Lietuvos politinių kalinių, tremtinių ir laisvės kovų dalyvių sąskrydis „Su Lietuva širdy“. Rugpjūčio 2-ąją iš Prienų Laisvės aikštės į sąskrydį tradiciškai buvo palydėti ir Prienų krašto atstovai.

Išlydėti simbolinės ugnies nešėjų ir sąskrydžio dalyvių susirinko buvę ešelonų sesės ir broliai, Prienų rajono savivaldybės ir visuomenės atstovai. Ilgametė renginio organizatorė, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Prienų skyriaus pirmininkė Dalytė Raslavičienė, kreipdamasi į susirinkusiuosius, priminė, kad  vietoje, nuo kurios palydimi sąskrydžio dalyviai, buvo suguldyti nužudyti tautos didvyriai, Lietuvos partizanai, ji visiems turi būti šventa ir atmintina.

Sveikinimo žodžiais vykstančiuosius į Dubysos slėnį palydėjo Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Egidijus Visockas, Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė. Ji paskaitė ir trumpas savo kūrybos eiles, skirtas Lietuvai.

Gero vėjo išvykstantiesiems linkėjo Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos Prienų skyriaus pirmininkas Kęstutis Palionis. Kasmetinis sąskrydžio Ariogaloje dalyvis K. Palionis pasidalino mintimis, kokią prasmę jam ir visiems, kasmet susirenkantiems į Dubysos slėnį, turi šis sambūris. Žodžiais sunku būtų išreikšti tas nuotaikas ir emocijas, kurios tvyro Dubysos slėnyje keletą dienų. Susitikti, pamatyti vienas kitą, apgailėti jau išėjusiųjų susirenka žmonės, kartu iškentę Sibiro tremtį, badą ir kančias. K. Palionis pasidžiaugė, kad į sąskrydį keliauja ir jaunoji karta – šauliai, sportininkai. Ta ypatinga sąskrydžio dvasia paliečia ir jaunus žmones, o kartu brandina jų patriotinius jausmus.

Nuskambėjus keletui patriotinių dainų, kurias atliko mokytojos iš Kauno Jūratė ir Antanina bei D. Raslavičienė, LPKT Prienų skyriaus pirmininkė, kaip ir kasmet, išlydėjo išvykstančiuosius su dovanomis. Už pagalbą organizuojant palydėtuves, Prienų krašto atstovams suteiktą galimybę vykti į sąskrydį ji padėkojo Prienų rajono savivaldybei, kūno kultūros ir sporto centrui, jauniesiems simbolinės ugnies  nešėjams ir jų trenerei Gražinai Goštautaitei, kiekvieną politinių kalinių ir tremtinių renginį dainomis papuošiančioms viešnioms iš Kauno. Beje, gerbiama Antanina, kuri skaitė ir savo kūrybos eilių, yra kilusi iš Prienų krašto ir yra dažna įvairių kultūrinių renginių viešnia. Širdingų padėkos žodžių nusipelnė ilgamečiai ugnies nešėjai, buvę garsūs Lietuvoje sportininkai Svetlana ir Pranas Batučiai, Aldona ir Jonas Ivanauskai. Jiems ir visiems ištikimiausiems renginio dalyviams pirmininkė įteikė po knygą – „Laisvės kovų archyvo“ 45 numerį. Šioje knygoje, kaip sakė D. Raslavičienė, yra parašyta ir apie legendinio partizano J. Lukšos-Daumanto pagrindinę ryšininkę iš Prienų krašto.

Kuklaus ir šilto renginio pabaigoje nuskambėjo bendra daina „Žemėj Lietuvos“. Sportininkai su ugnies deglais rankose nubėgo simbolinius kilometrus Prienų gatvėmis.

 

Roma Sinkevičiūtė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close