Startuoja projektas „Literatūrinės dirbtuvės. Linksmai, laisvai ir kūrybingai“

Lietuvos kultūros taryba ir Prienų rajono savivaldybė skyrė finansavimą tęstiniam Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos skaitymo skatinimo projektui „Literatūrinės dirbtuvės. Linksmai, laisvai ir kūrybingai“ (projekto vadovė – Vaikų literatūros skyriaus vedėja Eglė Uleckienė). Balandžio–lapkričio mėn. Vaikų literatūros skyriuje ir Veiverių, Stakliškių, Pakuonio, Išlaužo bibliotekose lauks daug naujų patirčių, daug įvairių, įdomių ir motyvuojančių, įtraukių ir edukuojančių veiklų. Literatūrinės dirbtuvės su profesionaliais kūrėjais ir kitų sričių specialistais, susitikimai rašytojais ir iliustratoriais padės atsiskleisti kūrybinei vaizduotei, skatins kurti, skaityti ir tobulėti, ugdys bendravimo įgūdžius, pažinimo kompetencijas ir dalyvavimo kultūroje įpročius.

Patys mažiausieji žiūrės muzikinio teatro „GyviTeatre“ interaktyvų spektaklį „Morkadienis“, dalyvaus aktorės Kristinos Savickytės-Damanskienės knygos „Kuriame pasaką su aktore Kristina Savickyte“ pristatyme. Ikimokyklinukai susitiks su knygų „Spalvų namelis“, „Abėcėlė virtuvėje“ autorėmis Renata Bee, Indre Pliuškyte-Zalieckiene. 1–4 klasių mokiniams literatūrines dirbtuves ves rašytojos Ramunė Savickytė, Danguolė Kandrotienė, gidė Rūta Rūtė. Rašytojai Rūta Norkūnė, Justinas Žilinskas 5–6 klasių mokiniams pristatys knygas „Keliaujam į pajūrį. Vija ir meška miestinėja“, „Bėgliai jūrų keliais į Ameriką“. Septintokai ir aštuntokai susipažins su autoriais Daina Opolskaite ir Viktoru Jasaičiu bei jų knygomis „Kur dingo Edvinas Kratas“, „Užraktas“, „Priklausomas. Be galimybės mesti“. Tautodailininkė Vilija Čiapaitė skaitytojus supažindins su knyga „Prienų ir Birštono krašto legendos ir mitai: krašto mitinės būtybės“, taškavimo technika, knygos meno pagrindais.

VšĮ „Gilės sodas“ atstovai kūrybinėse dirbtuvėse pristatys ukrainiečių ir lietuvių literatūrą, tautodailę, šiuolaikinio meno darbus, norintiems teiks savitarpio pagalbos konsultacijas. Gėlininkė Rūta Bekešienė ves kūrybines dirbtuves „Gėlininkė“ (pagal Birutės Mar knygą „Gėlininkė“). Sertifikuotos Veiverių padalinio bibliotekininkės-gidės surengs ekskursijas „Veiverių mokytojų seminarija ir pašto rūmai“, „Partizanų veikla Veiverių krašte“. Bibliotekininkai tobulins savo profesinius gebėjimus mokymuose „Knygiuko gamyba“, „Piešimas šviesa“, „Skaitau ir kuriu“, „Dailės terapijos metodikų taikymas bibliotekoje“, „Kultūros edukacijos užsiėmimo planavimas“.

Garsinių skaitymų Prienų Beržyno parke metu bendruomenė buvo išsakiusi pageidavimą, kad parke atsirastų Knygų mainų namelis. Jis, bendruomenės teigimu, skatintų skaitymą ir tvarumą, formuotų socialinius (dalinimosi) įgūdžius. Biblioteka pritaria šiai idėjai ir inicijuos Knygų namelio įrengimą Beržyno parke. Jo atsiradimas praplės Bibliotekos paslaugų prieinamumą ir pasiekiamumą, skatins bendruomeniškumą, populiarins knygas ir skaitymą.

Projekto partneriai: UAB „Krašto vitrina“, NVO Prienų bendruomenė, asociacija „Aitvaro vaikai“, VšĮ „Gilės sodas“, Prienų „Žiburio“ gimnazija, Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla, Prienų lopšelis-darželis „Saulutė“, Prienų lopšelis-darželis „Gintarėlis“, Prienų r. socialinių paslaugų centras, laikraštis Prienų rajono ir Birštono krašto žmonėms „Gyvenimas“, Prienų ir Birštono krašto laikraštis „Naujasis Gėlupis“.

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close