PASKELBTA, KURIE DAINŲ ŠVENTĖS RENGINIAI BUS MOKAMI IR KADA PRASIDĖS PREKYBA BILIETAIS

Iki šiemet šimtmetį mininčios Lietuvos dainų šventės likus daugiau nei keturiems mėnesiams, paskelbta mokamų renginių bilietų prekybos pradžia – juos bus galima įsigyti jau nuo šio savaitgalio. Šiemet žiūrovai pirks bilietus norėdami pamatyti keturis iš keturiolikos Dainų šventės renginių, o Dainų dieną Vilniaus Vingio parke stebės arba iš nemokamų stovimų vietų, arba iš mokamų sėdimų.

Mokamų renginių kainos prasidės nuo 10 Eur – už tokią kainą bus galima pamatyti Šokių dienos dieninį koncertą Lietuvos futbolo federacijos stadione. Nuo 15 Eur prasidės Ansamblių vakaro Kalnų parke bilietų kainos, nuo 20 Eur – Pučiamųjų instrumentų orkestrų koncerto „Avia Solutions Group“ arenoje, Vokalinių ansamblių koncerto Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, sėdimų Dainų dienos vietų ir vakarinio Šokių dienos koncerto bilietų kainos. VIP zonų bilietai kainuos nuo 50 iki 100 Eur. Bilietus bus galima įsigyti jau nuo šio savaitgalio svetainėje bilietai.lt.

Jubiliejinės Dainų šventės programoje – ne tik žiūrovų pamėgti renginiai, bet ir naujovės. Organizatoriai ruošia proginį Šimtmečio vakarą, kuris birželio 30 d. Vilniaus Katedros aikštėje pakvies apmąstyti ištisą amžių mus vienijančią Dainų šventės tradiciją. Renginys, kuris neabejotinai dovanos daug sentimentų ilgamečiams šventės dalyviams ir gerbėjams, bus nemokamas. Bilietų taip pat neprireiks į tradiciškai šventę atidarysiančią Dainų dieną Kauno Dainų slėnyje birželio 29 d. Šis koncertas šiemet bus ypatingai svarbus, nes pirmoji Dainų šventė 1924 m. įvyko būtent Kaune. Nemokamai žiūrovai išvys ir antrą kartą rengiamą Pasaulio lietuvių ir Lietuvos tautinių bendrijų dieną, kuri birželio 30 d. Vilniaus rotušės aikštėje suburs bendruomenių paviljonų miestelį, spalvingąją Folkloro dieną, liepos 2 d. Vilniaus Bernardinų sode, pilių teritorijoje ir Katedros aikštėje supažindinsiančią su visų Lietuvos etninių regionų ypatumais, Vaikų amatų miestelį Valdovų rūmų prieigose, Liaudies meno parodą Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje, kanklių koncertą „Skambėkite, kanklės“ Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje, Teatro dieną Valdovų rūmuose ir dalyvių eitynes iš Katedros aikštės į Vingio parką. Šventės renginius vainikuosianti Dainų diena Vilniaus Vingio parke taip pat bus nemokama visiems, atkeliausiantiems su savo pledais ar sulankstomomis kėdutėmis – bilietus pirks tik norintieji pasinaudoti organizatorių paruoštomis sėdimomis vietomis.

„Šiemet daugelį Dainų šventės renginių žmonės galės pamatyti ne tik gyvai, bet ir per LRT – planuojame daug tiesioginių transliacijų ir įrašų, tad šventė tikrai pasieks kiekvienus namus – sakė Dainų šventę organizuojančio Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa. –Manau, kad šių metų programoje pasiektas optimalus mokamų ir nemokamų renginių santykis, ir kažką sau tikrai ras kiekvienas. Planuojame, kad, kaip ir praeitoje šventėje, bilietai bus išpirkti. Žmonės pirkdami bilietus tiesiogiai prisideda prie Dainų šventės, galima net sakyti, tampa simboliniais šventės rėmėjais. Tai yra ypač prasminga švenčiant šimtmetį ir kalbant apie tai, kad Dainų šventė yra visos Lietuvos šventė.“

Šimtmetį mininti Lietuvos dainų šventė vadinsis „Kad giria žaliuotų“ ir keturiolikos renginių programoje interpretuos gyvybės temą. Planuojama, kad renginiuose pasirodys apie 37 tūkst. atlikėjų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close