Kaip pasirinkti tinkamą staltiesę?

Staltiesė yra itin žavus kasdienio interjero atributas. Kita vertus, kai kurie žmonės šias naudoja tik per šventes. Nepriklausomai nuo dažnumo, staltiesę savo namuose turi praktiškai kiekvienas. Visgi, pasirinkti tinkamą variantą ne visuomet paprasta. Tačiau rekomenduojama atsižvelgti į tris pagrindinius aspektus – staltiesės formą, dydį ir prie interjero derantį dizainą. Žinoma, daliai žmonių taip pat rūpi kaina, gamintojas, medžiagos. Visgi, pradėkime būtent nuo tinkamos staltiesės formos. 

Staltiesės forma

Staltiesės forma yra vienas iš pirmųjų aspektų, į kurį svarbu atsižvelgti. Šios skirstomos į kelias skirtingas rūšis. Staltiesės gali būti tinkamos stačiakampiam, apvaliam, kvadratiniam arba ovaliam stalui. Tačiau tai nereiškia, kad šios privalo atitikti tą pačią formą. Stačiakampiam stalui tiks tiek stačiakampė, tiek ovali staltiesė. Apvaliam – tokios pat formos arba kvadratinė. Ovaliam stalui labiausiai tiks stačiakampė arba ovali staltiesė. O štai kvadratiniam – tokios pat formos arba apvali. 

Staltiesės dydis

Kai jau žinote tinkamą staltiesės formą, galima pereiti prie reikalingo dydžio. Kaip jį apskaičiuoti? Išmatuokite stačiakampio stalo ilgį ir plotį bei pridėkite norimą krentančių kraštų ilgį. Dažniausiai namuose kasdienai naudojamos staltiesės būna kiek trumpesnės, o šventinės – ilgesnės. Tuo tarpu, matuojant apvalų stalą prie skersmens taip pat reikia pridėti norimą krentančių kraštų ilgį. Visgi, jeigu pasirinkti vis tiek sudėtinga, pravartu prisiminti vieną taisyklę – didesnė staltiesė visuomet bus geresnis pasirinkimas nei mažesnė. 

Staltiesės dizainas

Kai puikiai žinote tinkamą staltiesės formą ir dydį, belieka atsižvelgti į labiausiai patinkantį dizainą. Šių gausu tikrai įvairių. Kai kurios staltiesės yra vienspalvės, o kitos išmargintos skirtingais raštais.  Renkantis tinkamą variantą galima atsižvelgti į bendrą namų interjerą arba laukiančias progas. Pavyzdžiui, kasdienai tikriausiai tiks paprastesnė ir vienspalvė staltiesė. Tuo tarpu, šventinį stalą, priklausomai nuo progos, gali papuošti spalvingesni variantai. Žinoma, nepamirškite atsižvelgti ir į medžiagas, iš kurių staltiesė pagaminta. Jeigu namuose turite vaikų, verčiau ieškokite atsparesnių variantų. Į alergijas linkusiems asmenims medžiagą taip pat reikia rinktis atidžiai. Taigi, nepamirškite į tai atsižvelgti. 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close