KAIP NEPASIKLYSTI BALDINIŲ VARŽTŲ GAUSOJE?

Šiuolaikiniai baldai yra ypatingi tuo, kad susideda iš daugybės atskirų dalių, todėl vardan jų stabilumo yra būtina naudoti daugybę įvairių tvirtinimo detalių – varžtų, įvorių, įveržėjų, kaiščių, medinių smaigų, baldų kniedžių, lentynų laikiklių ir pan.

Kokia baldų tvirtinimo detalė yra plačiausiai naudojama?

Kaip įprasta, baldiniai varžtai yra plačiai naudojami. Jais suveržiamos įvairios paskirties detalės, todėl jie yra reikalingi ne tik baldininkams, bet ir statybininkams, žemės ūkio technikos remontininkams. Jie yra rūšiuojami pagal esamą galvutės tipą ir medžiagą, iš kurios pagaminti. Didžioji jų dalis yra gaminama iš plieno.

Kokios yra pagrindinės baldinių varžtų spalvos ir nuo ko priklauso jų pasirinkimas?

Baldams skirti varžtai dažniausiai yra sidabrinės, geltonos arba juodos spalvos. Pastarosios spalvos varžtai labiausiai tinka tamsaus medžio baldų montavimui. O šviesius varžtus naudoja analogiškos spalvos baldams.

Tačiau būna ir atvirkščiai, kai pasirenkami juodi varžtai šviesiems baldams, balti – tamsiems. Taip siekiama išgauti kontrastus. Kita vertus, varžtų galvutėms kartais yra naudojamos ir specialios dekoratyvinės kepurėlės, kurios paįvairina baldų išvaizdą.

Kuo skiriasi konstrukciniai plokščiagalviai ir standartiniai mediniai varžtai?

Plokščiagalviai konstrukciniai varžtai neturi kampuotų kraštų, todėl idealiai tinka apdailos darbams, ypač spintelėse. Išskirtinai tvirtas jų sriegis garantuoja itin gerą sukibimą. O mediniai standartiniai varžtai yra naudojami medinėms detalėms sujungti. Jų paviršius yra lygus, jų galvutė plokščia, todėl puikiai susilieja su baldo mediena. Jie yra įvairaus ilgio ir pigesni už kitus varžtus.

Kokios medžiagos yra naudojamos baldinių varžtų gamyboje?

Baldų tvirtinimo detalės, tame tarpe ir baldiniai varžtai daugeliu atvejų yra gaminami iš plieno, o jų paviršius padengiamas chromu arba cinku, nes šie metalai varžtus apsaugo nuo rūdijimo. Chromuoti varžtai tinka tiems žmonėms, kurie rūpinasi gera viso baldo išvaizda, nes įprastai jie yra naudojami gerai matomose išorinėse baldų vietose, todėl akivaizdžiai pagerina bendrą jų vaizdą.

Į ką būtina atkreipti dėmesį perkant baldinius varžtus?

Pirkdami baldams varžtus, išlikite atidūs ir atkreipkite dėmesį ir į tai, kaip jie išoriškai atrodo – ar tarp jų nepasitaikė varžtų su deformuota galvute, sulenktu strypeliu arba pasitaikančiais sriegio nelygumais.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close