Naudojatės „WhatsApp“ savo „Android“ telefone? Netrukus už vieną pokytį gali tekti susimokėti

Visų, kurie „WhatsApp“ žinučių siuntimo platforma naudojasi „Android“ išmaniajame telefone, laukia pokytis. Visos „WhatsApp“ esančios žinutės, nuotraukos ar vaizdo įrašai saugomi „Google Drive“ debesijos paslaugoje, kurioje nemokamai galima saugoti iki 15 GB duomenų. Nuo šiol pasiekus šį limitą, naudotojams už papildomus duomenis teks sumokėti. Pasak Arnoldo Lukošiaus, „Tele2“ Inovacijų eksperto, naudotojai gali išbandyti ir kelis nemokamus svarbių duomenų išsaugojimo būdus.

Laukia pokytis

Tam, kad galėtumėte visus „WhatsApp“ esančius susirašinėjimus, nuotraukas bei kitą turinį lengvai pasiekti skirtinguose įrenginiuose, jų kopijos saugomos debesijos saugyklose. Pastaruosius penkerius metus „Android“ telefonų savininkai šia paslauga galėjo naudotis nemokamai, tačiau dabar „Google“ ėmėsi pokyčių.

„Šis pokytis įvyks dėl šiemet koreguojamos „Google Drive“ duomenų saugojimo politikos. Šiuo metu „Google“ visiems naudotojams siūlo 15 GB atminties talpos nemokamą saugyklą, o klientai, norintys daugiau vietos savo duomenims, gali susimokėti už „Google One“ prenumeratą. Anksčiau „WhatsApp“ platformą valdanti „Meta“ ir „Google“ buvo sudarę susitarimą, pagal kurį „WhatsApp“ atsarginės kopijos „Android“ sistemoje nebuvo įskaičiuojamos į šią 15 GB ribą, tačiau dabar šis susitarimas baigiasi“, – sako A. Lukošius.

„WhatsApp“ kūrėjai teigia, kad šis pokytis visus „Android“ naudotojus pasieks per pirmąjį 2024 m. pusmetį, o apie taikomus papildomus mokesčius kiekvienam individualiai bus pranešta prieš 30 dienų.

Pasak A. Lukošiaus, „Google“ šį pokyti grindžia tuo, kad „WhatsApp“ naudotojų bazė nuolat auga, tad daugėja ir siunčiamų duomenų kiekis bei apimtis.

Yra būdų išvengti išlaidų

Eksperto teigimu, yra keli būdai, kaip galima išvengti papildomų išlaidų „WhatsApp“ turinio saugojimui. Visų pirma, naudotojai gali reguliariai peržiūrėti visus susirašinėjimus ir ištrinti nebeaktualius. Be to, reikėtų apsvarstyti galimybę ištrinti nereikalingus „Gmail“ arba „Google Photos“ saugyklose esančius duomenis ir taip atlaisvinti daugiau vietos bei neviršyti 15 GB ribos.

„Jei planuojate keisti naudojamą įrenginį, iš senojo perkelti „WhatsApp“ žinutes į naująjį galima ir nenaudojant debesijos paslaugų. Tam reikės abiejų įrenginių. Senajame jums reikės pasirinkti duomenų perkėlimo funkciją ir nuskenuoti „QR“ kodą, kuris bus rodomas naujajame įrenginyje. Apsilankius „WhatsApp“ interneto svetainės „DUK“ skiltyje, galima rasti patarimų, kaip tai padaryti kuo paprasčiau. Svarbu žinoti, kad perkėlimas veikia tik tuo atveju, jei naujame įrenginyje naudosite tą patį telefono numerį“, – sako „Tele2“ Inovacijų ekspertas.

Jei visgi savo „WhatsApp“ paskyroje turite tiek daug žinučių, kad jų apimties sumažinti atrodo neįmanoma, galite apsvarstyti galimybę padidinti savo saugyklą ir įsigyti „Google One“ duomenų planą. „Google“ siūlo 100 GB, 200 GB ir net 2 TB dydžio mokamas duomenų saugyklas. Jose kartu su „WhatsApp“ žinutėmis galima kaupti ir kitus svarbius duomenis – nuotraukas, vaizdo įrašus, dokumentus ir kitą informaciją.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close