Ilgą laiką bakterijos dėl nežinojimo buvo laikomos nepageidautinomis žmogaus palydovėmis, keliančiomis daugiau rūpesčių nei naudos, todėl jas žmonija negailestingai naikino dusindama įvairiausiomis dezinfekavimo priemonėmis ir antibiotikais. Laimei, kad vėliau buvo išsiaiškinta, jog esama ir gerųjų bakterijų, kurios yra naudingos sveikatai. Atsirado daug preparatų su jomis, tarp jų ir Dr. Ohhira probiotikai.

Kas slepiasi po probiotikų vardu?

Probiotikais pavadintos gerosios bakterijos, gyvenančios žmogaus organizme. Įdomiausia yra tai, kad kiekvienas iš mūsų turi individualias, nepanašias į kitų žmonių, gerąsias bakterijas. Pagrindinė gerųjų bakterijų užduotis yra naikinti blogąsias bakterijas, kurios kėsinasi sugriauti organizme jam reikalingų medžiagų pusiausvyrą.

Probiotikų dėka mūsų organizmas yra gelbstimas nuo ligų ir nuo kitų žalingų intervencijų. Gerosios bakterijos daugiausiai gyvuoja žarnyne, tačiau jų esama ir burnos ertmėje, ir odoje, plaučiuose ir šlapimtakiuose.

Kada gerosios bakterijos yra labiausiai reikalingos žmogui?

Kadangi pagrindinė gerųjų bakterijų paskirtis yra palaikyti sveikatą žmogaus organizme, jų skaičiui sumažėjus, iniciatyvą perima blogosios bakterijos ir, sparčiai daugindamosi, ima kelti grėsmę sveikatai, ir žmogų užklumpa ligos, griaunamas jo imunitetas.

O tada į pagalbą būtina pasitelkti gerąsias bakterijas, kad blogosioms bakterijoms pasidarytų striuka. Laiku pavartoję probiotikų greitai atstatome sugriautą imuninę sistemą.

Už kokius darbus yra atsakingos gerosios bakterijos?

Moksliniai tyrimai patvirtina, jog gerosios bakterijos ne tik garantuoja imuninės sistemos tvirtumą, bet ir perima uždegiminių procesų kontrolę. Be to, probiotikai padeda virškinimo sistemai nepriekaištingai suvirškinti į ją patekusį maistą, o organizmui įsisavinti vitaminus, suskaidyti ir sugerti naudojamus vaistus.

Jie neleidžia blogosioms bakterijoms „perimti valdžią“ ir sukelti ligas, taip pat apsaugo žarnyną dengiančias ląsteles, kad kraujas negalėtų įsisavinti blogąsias bakterijas. Gerosios bakterijos ypač yra naudingos, kai reikia įveikti ligą ir atstatyti nusilpusį organizmą.

Kodėl prieš vartojant probiotikus reikia pasitarti su gydytoju?

Kadangi yra žinoma, jog ne visos gerosios bakterijos vienodai veikia, todėl yra naudinga prieš jų vartojimu pasitarti su mediku ar vaistininku, nes tik medicinos srities specialistai gali padėti išsiaiškinti, kokie probiotikai jums labiausiai tiks.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close