Tarptautinė mokytojų dienos šventė Birštone: įteiktas „Metų mokytojo“ apdovanojimas, padėkos, nuoširdūs sveikinimai

Spalio 5 dieną Birštono kurhauze vyko iškilminga Tarptautinės mokytojų dienos šventė.

Mokytojams skirtoje šventėje dalyvavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, vicemerai – Vytas Kederys, Edvardas Citvaras, Administracijos direktorė Jovita Tirvienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus darbuotojai, LR Seimo nario Andriaus Palionio patarėja Valė Petkevičienė.

Švietimo bendruomenę su profesine švente sveikindama Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė teigė, kad ši šiais metais šventė minima kiek kitaip – šalyje vyksta mokytojų streikas. Nors Birštono mokytojai ir nestreikuoja, merė atkreipė dėmesį į šalyje esančią situaciją ir patikino, kad ir vėl susitiks su Birštono mokytojų kolektyvu aptarti jiems rūpimus klausimus, dar labiau įsigilinti į problemas, kartu paieškoti sprendimo būdų. Sveikindama susirinkusiuosius, merė padėkojo už sunkų kasdienį darbą, žinias, atiduodamas mokiniams, nuoširdų žodį, rūpestį ir už tai, kad vesdami žinių keliu, mokytojai ugdo laisvas, kūrybingas asmenybes.

Merės padėkomis už sėkmingą Birštono gimnazijos veiklos tobulinimo plano „Kokybės krepšelio“ įgyvendinimą, siekį užtikrinti pokyčių tvarumą, naujų ugdymo(si) procesų būdų ieškojimą, pasiekimus ir pažangą apdovanoti Birštono gimnazijos vadovai – direktorius Alvydas Urbanavičius, direktoriaus pavaduotojos ugdymui – Danguolė Kederienė ir Asta Ferevičienė. Birštono meno mokyklos dainavimo mokytojai-metodininkei Redai Černiauskienei įteikta merės padėka už aktyvią ir prasmingą meninę veiklą, mokinių parengimą respublikiniams ir tarptautiniams konkursams. Savivaldybės merė pasveikino ir mokytojus-senjorus, o šiais metais minėjusiems jubiliejus įteikė gėles ir atminimo dovanas.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus padėkos raštais apdovanoti šie mokytojai: Birštono lopšelio-darželio „Giliukas“ ikimokyklinio ugdymo vyresnioji mokytoja Rima Lankevičienė, Birštono sporto centro treneriai – Linas Smailys ir Aurimas Liuiza, Birštono vaikų lopšelio-darželio „Vyturėlis“ vyresnioji mokytoja Daiva Beliauskienė, Birštono meno mokyklos gitaros mokytoja-metodininkė Inga Raginienė.

Šventės kulminacija tapo „Metų mokytojo“ apdovanojimo įteikimas. Už puikius pedagoginio darbo rezultatus, stropų, kūrybingą, aktyvų darbą ruošiant mokinius valstybiniams brandos egzaminams, respublikiniams ir tarptautiniams konkursams, inovatyvių metodų taikymą savo pamokose „Metų mokytojo“ apdovanojimas įteiktas Birštono gimnazijos anglų kalbos mokytojai-metodininkei Kristinai Justinavičienei.

Susirinkusiems mokytojams muzikos kūrinius skyrė vokalistė Rūta Ščiogolevaitė ir pianistas Paulius Zdanavičius.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close