20-metį švenčiantis tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ – Prienuose!

Spalio 16–22 dienomis šv. Kotrynos bažnyčioje suskambės XX tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ gimtadienis. Sukaupęs solidžios kūrybinės patirties, bet išlaikęs jaunatvišką veržlumą festivalis pasiūlys savaitę trunkančią šventę, kurioje apstu skirtingos nuotaikos koncertų, netikėtų pasirodymų ir jaukių kūrybiškų naktinėjimų. Šventės atgarsiai nuaidės per visą Lietuvą, o spalio 18 d. festivalis Jus pakvies į jungtinį bardų koncertą Prienų kultūros ir laisvalaikio centre.

Prienuose skambės ne tik lietuvių, bet ir užsienio atlikėjų dainos. Spalio 18 d. į Prienų kultūros ir laisvalaikio sceną žengs žinomas lietuvių bardas, aktorius, kompozitorius ir atlikėjas Olegas Ditkovskis. Jo dažniausiai atliekamų dainų tekstų autoriai yra tokie lietuvių poetai, kaip H. Radauskas, A. Jonynas, S. Geda bei S. Bareikis. Nuo pat ankstyvos jaunystės dainas kuriantis ir atliekantis O. Ditkovskis yra gerai atpažįstamas ne tik dėl savo jautrių, melodingų dainų, bet ir dėl aktyvios muzikinės veiklos su kitais atlikėjais – Sauliumi Bareikiu bei Kostu Smoriginu, su kuriais grojo grupėje „Aktorių trio“, Neda Malūnavičiūte, grupe „Adios“. Kitas didžiulę muzikinę patirtį sukaupęs atlikėjas, pasirodysiantis Prienuose – jau daug metų Norvegijoje gyvenantis kanadietis Len Hansen. Išskirtiniu talentu apdovanotas dainininkas ir dainų autorius L. Hansen į visus pasaulio festivalius atsiveža kantri skambesio pripildytas autorines dainas. Per savo ilgesnę nei 50-ies metų karjerą šis atlikėjas yra koncertavęs šimtuose koncertų Norvegijoje, kitose Europos šalyse bei Kanadoje. Na, o šiuos du scenos grandus Jungtiniame bardų koncertu puikiai papildys jaunoji atlikėja iš Airijos Sarah Hickey. Jos kuriama muzika kupina apmąstymų, nepaprastai delikati, bet tuo pačiu ir žemiška. S. Hickey Prienuose pristatys geriausias autorines dainas iš savo naujausios koncertinės programos.

Nuo 2003 m. rengiamas tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ jau sukūrė savo legendą ir kasmet sutraukia didelį pulką autorinės dainos žanro gerbėjų. Jaukūs vakarai, prasmingi atlikėjų dainų tekstai, išradingos muzikinės kompozicijos pelno nuoširdžias klausytojų simpatijas.

„Tai – aš“ – muzikinės bendruomenės jėga, scena jauniesiems dainų ir tekstų autoriams bei atlikėjams, koncertiniai ekipažai, keliaujantys po Lietuvos miestus ir miestelius, Lietuvos ir užsienio atlikėjų pasirodymai ir jaukūs autorinės kūrybos naktinėjimai iki paryčių. Šiemet jubiliejiniuose festivalio koncertuose pasirodys dainuojamosios poezijos grandai Virgis Stakėnas, Saulius Bareikis, Aidas Giniotis, Gediminas Storpirštis, Domantas Razauskas, festivalyje savo kūrybinį kelią pradėję Dominykas Vaitiekūnas, Gytis Ambrazevičius, grupė „Baltasis kiras“, bardišką amplua išbadysiantys Jurgis Brūzga, Dovilė Filmanavičiūtė ir Justinas Lapatinskas, kartu su savo atžalomis dainuosiantys Rafailas Karpis, Paulius Bagdanavičius ir Jonas Sakalauskas, charizmatiškas aktorius ir atlikėjas iš Belgijos Ron De Raw su akordeonistu Ruben Schelstraete bei daugybė kitų Lietuvos bei užsienio atlikėjų.

,,Ateikite, aplankykite festivalį kaip seną draugą, leiskitės užliejami jaukios muzikos ir smagių prisiminimų ir išsineškite tą gerą jausmą iki kitų metų, kai festivalis vėl ištars: „Tai – aš“, – kviečia renginio kūrėjai.

Bilietus į jungtinį bardų koncertą Prienuose galite įsigyti portale „Ticket Market“ ir Prienų kultūros ir laisvalaikio centro kasoje.

Festivalį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Prienų kultūros ir laisvalaikio centro ir Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ organizatorių informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close