Ieškantiems tobulo kilimo savo namų erdvei – 5 patarimai, kaip jį išsirinkti?

Jei norite į savo namus įnešti daugiau jaukumo, kilimo įsigijimas gali būti puikus būdas tai pasiekti. Šis namų dekoro elementas suteiks daugiau gyvybingumo, estetikos bet kuriai namų erdvei, o taip pat ir komforto pojūtį kojoms, apsaugodamas jas nuo šaltų grindų. Visgi, kadangi kilimų asortimentas yra labai platus, gali būti gana sudėtinga išsirinkti savo namams geriausiai tinkantį šį dekoro elementą. Kad būtų bent kiek lengviau, šiame straipsnyje pateiksime pagrindinius patarimus, į ką atkreipti dėmesį, ieškant tobulo kilimo pasirinktai erdvei. 

Apsvarstykite savo gyvenimo būdą

Galbūt nustebsite, tačiau jūsų gyvenimo būdas gali daryti didelę įtaką tam, koks kilimas jums yra reikalingas. Jei turite mažų vaikų ar augintinių, prioritetą reikėtų teikti kilimams, atspariems nusidėvėjimui. Vieni tokių yra kilpiniai kilimai, kurie yra tvirtesni, kietesni, todėl puikiai tinka erdvėms, kuriose vyksta daug veiksmo. Na, o jei savo namams norite suteikti daugiau prabangos ir jums svarbiausia estetika, puikus pasirinkimas bus unikalūs, rankomis rišti kilimai, pasižymintys itin aukšta kokybe. 

Nuspręskite, iš kokio pluošto turėtų būti pagamintas kilimas

Kitas aspektas, į kurį vertėtų atkreipti dėmesį, renkantis kilimą – iš kokio pluošto jis yra pagamintas. Įprastai šie dekoro elementai yra skirstomi į tris pagrindines grupes: natūralaus, sintetinio pluošto arba mišrūs kilimai. Atsakyti, kuri iš jų yra geriausia, neįmanoma, kadangi kiekviena iš jų turi tam tikrus privalumus. 

Natūralaus pluošto kilimai yra gaminami iš tokių medžiagų kaip medvilnė, vilna ar net šilkas. Itin populiarūs yra vilnos kilimai, kadangi jie – atsparūs drėgmei, pasižymi geromis šilumos ir garso izoliacijos savybėmis. 

Kilimai iš sintetinių pluoštų (akrilo, poliamido, poliesterio ir kt.) yra ypatingai patvarūs, net ir po ilgo naudojimo jie nepraranda savo pradinės išvaizdos, juos lengva prižiūrėti. Negana to, daugelis jų tinka alergiškiems žmonėms. 

Mišrūs kilimai yra gaminami, derinant natūralius ir sintetinius pluoštus tarpusavyje. Tokiu būdu užtikrinama, jog šie dekoro elementai pasižymėtų pačiomis geriausiomis savybėmis, pavyzdžiui, ir šilumos izoliacija, ir maksimaliu patvarumu. 

Kilimo spalvą derinkite prie interjero

Tai, kokios spalvos kilimą įsigysite, gali pakeisti visą kambario vaizdą ir nulemti atmosferą, tvyrančią jame. Siekdami harmoningo bendro vaizdo, šią interjero detalę derinkite prie kambario apdailos (sienų ir grindų spalvos, jame vyraujančių tekstūrų). Turėkite omenyje, jog tamsios spalvos kilimas erdvei suteiks daugiau jaukumo, jis tarnaus kaip pagrindinis kambario elementas. Šviesus kilimas optiškai padidins erdvę, įneš į ją daugiau šviesos, gyvybingumo ir išryškins aplink jį esančius baldus. Na, o įvairiais raštais margintas kilimas idealiai tiks tose namų vietose, kur vyksta daug veiksmo – svetainėje, virtuvėje ar prieškambaryje, kadangi jis paslėps visas atsiradusias dėmes. 

Tikimės, jog šie patarimai leis lengviau ir greičiau išsirinkti savo namams geriausiai tinkantį kilimą. Na, o jei nežinote, kur galėtumėte rasti kokybiškų ir išskirtine išvaizda pasižyminčių kilimų, užsukite į Dubingiai.lt, kur siūlomas be galo platus jų asortimentas. 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close