Įdomi ir naudinga birštoniečių pažintis su Neringa

Rugsėjo 2-3 dienomis Birštono krašto bendruomenių: Birštono kurorto, Škėvonių, Birštono vienkiemio bei Nemajūnų bendruomenės santalkos ir Birštono savivaldybės bendruomeninių organizacijų tarybos nariai lankėsi Neringos savivaldybėje.

                Vienas kelionės tikslų buvo susitikimas, patirties pasidalijimas su Juodkrantės bendruomenės nariais. Juodkrantės bendruomenė susikūrė 2016 m. Šiuo metu joje – 32 nariai. Pasak bendruomenės pirmininkės Sandros Berletaitės, bendruomenės nariai- iniciatyvūs žmonės, kuriems netrūksta idėjų ir noro jų įgyvendinimui. Jie organizuoja įvairias akcijas, dalyvauja Juodkrantėje organizuojamuose renginiuose. Bendruomenės iniciatyva kasmet sodinami krokai, vyksta smėlio skulptūrų simpoziumas „Kuršininkų žemė“. Bendruomenė skatina tvarumą inicijuodama akciją „Kiemo mainai“, kurios metu visi norintys gali dalyvauti atsinešdami namuose nebereikalingus buities daiktus, drabužius ir mainytis su kitais bendruomenės nariais, arba tiesiog pasiimti reikalingą daiktą.

                Susitikimo metu dalijomės patirtimis, kalbėjomės apie iššūkius ir problemas, su kuriomis susiduriame organizuojant bendruomeninę veiklą, aptarėme bendradarbiavimo galimybes.

Dalyvavome ir įtraukioje ekskursijoje su gide Violeta, kurios metu sužinojome daug įdomaus apie Neringą. Kopėme į Raganų kalną, apsilankėme Avikalnio apžvalgos aukštelėje, taip pat vykome į Nidą, kur vaikščiodami pėsčiųjų takais grožėjomės Parnidžio kopa ir nuo jos atsiveriančiais nuostabiais vaizdais į Kuršių marias bei Baltijos jūrą.

  Šeštadienio vakarą visi kartu praleidome bendraudami, dainuodami bei smagiai leisdami laiką vakaronėje su dainuojamosios poezijos atlikėja Jūrate. O sekmadienį dar ir istorinę Lietuvos krepšininkų pergalę prieš amerikiečius ant jūros kranto stebėjome.

  Išvyka suteikė ir naujų žinių, patyrimų, ir malonių įspūdžių, ir bendravimo džiaugsmo, sustiprino mūsų bendrystę.

  Dalykinė, pažintinė išvyka suorganizuota Birštono kurorto bendruomenei vykdant projektą „Birštoniečių sveikatai ir bendrystei“, finansuojamą LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pagal priemonę įgyvendinamą vadovaujantis Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2023-2025 metų veiksmų plano 2.1.1.1 priemonės „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimo, įgyvendinant bandomąjį modelį.

Jūratė Pudinskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close