Kaip jūs prisidedate prie aplinkos apsaugos saugojimo?

Kamil Ünal:

Manau, kad labiausiai prisidedu sąžiningai rūšiuodamas šiukšles. Aš esu gimęs Turkijoje, jau dešimt metų gyvenu Prienuose ir matau, kaip Prienuose ir visur Lietuvoje yra labai tvarkinga – žmonės net nuorūkų nemeta kur papuola. Turkijoje labai tvarkinga tik ten, kur lankosi daug turistų, ypač viešbučių teritorijose, bet neturistinėse vietose – mėtosi šiukšlės, ir ne tik nuorūkos. Čia Lietuvoje matau, kad ir žolė visur kruopščiai nupjauta – ir bendrose erdvėse, ir nuosavuose kiemuose. Pastebėjau, kad, pavyzdžiui, tik baigus statyti namą nelieka statybinių atliekų, jas išveža iš karto, o aplinką idealiai sutvarko. Turkijoje taip nėra – atliekos šalia statybvietės ar toliau, prie gatvės, dar voliojasi keletą mėnesių.

Deividas Ramančiuckas:

Prisipažinsiu, kad šiukšles rūšiuoju nesąžiningai, daugumą metu į bendras, nerūšiuotas. Turiu kur pasitempti. Bet bent jau nešiukšlinu. Pastebiu, kad kuo toliau, tuo daugiau žmonės rūšiuoja, sąžiningai išskirsto popierių, plastiką ir kt., stengiasi mažiau plastiko naudoti. Ir mieste beveik nepamatysi besivoliojančių šiukšlių.

Ieva Selvinavičiūtė:

Mes rūšiuojame visas šiukšles, nešiukšliname, plastikų nedeginame. Ir aplinka visur gražėja – žmonės keičiasi, nori gyventi gražiau, tvarkingiau. Aš prisimenu, kad prieš dešimtmetį buvo daug daugiau apleistų sodybų, sklypų. Dabar ir miške mažiau šiukšlių. Gaila, kad vis dar atsiranda žmonių, kurie šiukšles išveža ne į stambiųjų atliekų aikšteles, bet į mišką.

Saulius Žiūra:

Šiukšles rūšiuoju ir nešiukšlinu. Kur tik galiu, nevažiuoju automobiliu, bet einu pėsčias arba važiuoju dviračiu. Apskritai, žmonės keičiasi – dauguma rūšiuoja šiukšles, tvarkosi, švarinasi, šiukšlių mažiau mėtosi, apleistų sodybų mažiau.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close