Birželio 17 d. vyko Šilavoto krašto vasaros šventė „Po mėlynu gimtinės dangumi“. Šiek tiek apmaudu, kai po tokios ilgos sausros lietus prapliupo būtent tada, kai Šilavotas susiruošė švęsti, bet vasariškai šiltas lietus šventės nesugadino.

Šventė tradiciškai prasidėjo krepšinio 3×3 turnyru, kuriame varžėsi jaunimo komandos iš Prienų, Veiverių ir Šilavoto. Pergale džiaugėsi jaunimo komanda „Šilavotas“. Mažieji šventės dalyviai kūrybiškai laiką leido Vaikų kiemelyje, kur kartu su Judita Lučkiene, Laima Valkauskiene ir Kristina Tamašauskiene mokėsi iš karoliukų verti apyrankes, taip pat dalyvavo muilo burbulų šou. Raimonda Masikonytė kvietė vaikučius pajodinėti arkliuku, dailininkas Petras Lincevicius mokė piešti, o Viktorija Bielevičienė kvietė išbandyti virtualią realybę.

Džiaugiamės, kad šiemet į šventės organizavimą aktyviai įsijungė seniūnijos bendruomenės. Šilavoto bendruomenės centras Vietos veiklos grupei pateikė projektą pagal kaimo vietovių vietos plėtros strategijos „Prienų rajono vietos veiklos grupės teritorijos 2015–2023 m. vietos plėtros strategija“ priemonę „Kultūros savitumo išsaugojimas, tradicijų tęstinumas“ ir jo įgyvendinimui gavo finansavimą (95 proc. projekto įgyvendinimui reikalingų lėšų skirta iš Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai ir LR valstybės biudžeto lėšų). Įgyvendinant projektą „Tradicinė vasaros šventė vienija mus“ buvo siekiama aktyvinti seniūnijos bendruomenes, todėl jos buvo pakviestos pristatyti veiklas, atspindinčias bendruomenių savitumą, bendruomenių narių kūrybiškumą, kulinarinį paveldą. O parodyti mūsų bendruomenės tikrai turi ką. Klebiškio kaimo bendruomenės „Klevas“ kiemelyje galėjome pasivaišinti įvairiais skanumynais, paragauti Snieguolės Arlauskienės sulčių spaudyklos sulčių, pasidžiaugti Jolantos Valentavičiūtės siūtais drabužėliais bei pledukais vaikučiams. Piliakalnio bendruomenė sužavėjo Aldonos Tadaravičienės siūtais skiautiniais, Jiestrakio bendruomenės kiemelyje galėjome rasti Vilmos ir Lino Liudvikauskų bitučių medaus bei Veronikos Murauskienės originalių ir sveikuoliškų gardumynų. Veronika Murauskienė taip pat pristatė itin originalius rankų darbo indus bei vazas. Ingavangis nuo seno garsėja savo sūriais, tad ir šįkart jais vaišino Aldona Baniulienė. Prie sūrių puikiai tiko Aušros Juodsnukytės kepta duonelė su sėklomis. Šilavoto bendruomenės centro palapinėje buvo galima paskanauti ne tik sūrių, bet ir bendruomenės šefų Manto ir Povilo išvirtos skanios grikių košės. Šventės metu buvo galima nusipirkti UAB „Ekofrisa“ pagamintų ekologiškų skanumynų. Kas to padaryti nespėjo šventėje, gali skanumynų įsigyti elektroninėje parduotuvėje, su specialiai mūsų šventės proga taikoma 15 proc. nuolaida (nuolaida taikoma su kodu „podangumi“, galioja iki birželio 30 d.). Šilavoto Davatkyno bendruomenės kiemelyje Ugnė Galinienė pristatė natūralaus rapsų vaško žvakes ir padėkliukus, pagamintus iš kompozicinės medžiagos jesponito, taip pat Nijolės Janulevičienės rankdarbius, vaišino traškiais žagarėliais. O kiek visokių įrankių įrankėlių reikia, kad šuniukas būtų gražus, demonstravo šuniukų kirpyklos Šilavote savininkė Vaida Kazlauskienė. Bulviniais blynais visus vaišino Algis Petkevičius iš Juodbūdžio.

Šventės dalyvius sveikino Šilavoto seniūnijos seniūnė Neringa Pikčilingienė, LR Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė ir Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotoja Laimutė Jančiukienė.

Bendruomenių pirmininkėms, seniūnaitėms, rėmėjams ir aktyviausiems pagalbininkams Šilavoto seniūnė įteikė padėkas ir saldžiąsias dovanas. Už aktyvią veiklą bendruomenės sulaukė padėkų bei dovanų ir iš Lietuvos Respublikos Seimo nario Andriaus Palionio padėjėjos Valės Petkevičienės.Už gražią kūrybos ir tradicijų jungtį, kultūros tradicijų puoselėjimą ir jų sklaidą Andriaus Palionio padėkos buvo įteiktos seniūnei Neringai ir renginių organizatorei Saulei.

  Linksma ir spalvinga buvo šventės muzikinė programa. Klausėmės Prienų meninio lavinimo studijos „Ramunėlė“ (vadovė Ramunė Liutvynskienė) jaunųjų dainorėlių dainuojamų dainų, Šilavoto laisvalaikio salės folkloro grupės „Akacija“ (vadovė Saulė Blėdienė) atliekamų romansų, grožėjomės Šilavoto Davatkyno bendruomenės linijinių šokių grupės „Linksmai“ (vadovė Ineta Marčiukaitytė) šokiais. Daug aplodismentų sulaukė žavaus ir nuoširdaus šeimyninio dueto Livetos ir Petro Kazlauskų pasirodymas. Šventę vainikavo muzikos grupės DAR koncertas.

Dėkojame visiems, kas nepabūgo šilto vasariško lietaus ir šventė kartu su mumis.

  Šilavoto laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorė Saulė Blėdienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close