Paminėtos pal. Teofiliaus Matulionio 150-osios gimimo metinės

Birželio 14 d. Kaišiadorių katedroje buvo minimos palaimintojo Teofiliaus Matulionio 150-osios gimimo metinės. Minėjime dalyvavo ir Birštono dekanato Gyvojo rožinio draugijos (koordinatorė Angelė Sadauskienė) nariai.

Teofilius Matulionis gimė 1873 m. birželio 22 d. Kudoriškio kaime, Alantos valsčiuje (Molėtų r.). 1962 m. rugpjūčio 20 d. arkivyskupas Teofilius Matulionis mirė ir buvo palaidotas Kaišiadorių katedros kriptoje, palaimintajam dedikuotoje koplyčioje. Vyskupas kankinys paskelbtas palaimintuoju 2017 m. birželio 25 d.

Į Kaišiadorių katedrą atvykę anksčiau, birštoniečiai meldėsi Rožinio maldoje. Iškilmingose šv. Mišiose meldėsi vyskupai ir daug kunigų, kuriems vadovavo apaštališkasis nuncijus Lietuvoje arkivyskupas Petar Antun Rajič.

Nuostabų pamokslą lydėjo Kaišiadorių choro giedamos giesmės ir vargonų muzika. Maldos Palaimintojo Teofiliaus Matulionio koplyčioje priminė jo gyvenimą.

Renginį gražiai papildė arkikatedroje eksponuojama paroda – anksčiau paruošta ir dabar papildyta beatifikacijos stendu. Parodą parengė Birštono sakralinis muziejus. Netrukus ši paroda atkeliaus ir į Birštono bažnyčią.

Birštono dekanato Gyvojo rožinio draugijos nariai, prie kurių prisijungė ir maldininkai iš Jiezno, Nemajūnųbei Užuguosčio parapijų, kelionėje turėjo ir savų intencijų, kurias išsakė maldoje. Jie tikisi, kad jų maldos bus išgirstos ir palaimintasis Teofilius Matulionis bus paskelbtas šventuoju.

Pal. Teofiliaus Matulionio 150-osios gimimo metinės minimos ne tik Kaišiadoryse, bet ir Šiluvoje, Alantoje. Kaišiadorių katedra taip pat kviečia į III Sakralinės muzikos festivalio „Su palaimintuoju Teofiliumi 2023“ koncertus Kaišiadorių katedroje, Akmens ir Senosios Varėnos bažnyčiose, Vilniaus Arkikatedroje ir Varėnos kultūros namuose.

N. Kvietkauskaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close