Birželio 14-ąją Lietuvoje minima Gedulo ir vilties diena, skirta prisiminti ir pagerbti nukentėjusiuosius nuo sovietų represijų.

Prienuose renginys prasidėjo gėlių padėjimo ceremonija prie simbolinio Laisvės paminklo, taip pagerbiant žiaurių okupantų aukomis tapusius mūsų tautiečius, tremtinius, partizanus, visus okupacijos ir genocido nužudytus kovotojus už laisvę.

Vidurdieny kartu su visa Lietuva tylos minute buvo paminėtos trėmimų pradžios metinės ir prisiminta mūsų laisvės kaina.

„Šiandien žemai lenkiamės visiems Lietuvos laisvės gynėjams, telydi pagarba jų atminimą, tesaugo ir tebrandina jų gintos vertybės mūsų tautos dvasią. Gedulo ir vilties dieną prisimename ir pagerbiame tuos, iš kurių buvo atimta tai, kas žmogui brangiausia – laisvė ir Tėvynė“, – kalbėjo Prienų rajono savivaldybės vicemerė Laimutė Jančiukienė.

Ji ir daugiau nei trys dešimtys žmonių prisidėjo prie istorinės atminties akcijos „Atminties neištremsi“, vykusios Prienų kultūros ir laisvalaikio centro prieigose. Buvo skaitomi tremtinių ir politinių kalinių vardai bei pavardės – įprasminamas jų atminimas ir likimas.

Knyga, iš kurios buvo skaitomi vardai ir pavardės, su skaitovų pavardėmis ir parašais bus perduota Prienų krašto muziejui.

Pavakare Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios, po šv. Mišių koncertavo Kauno styginių kvartetas.

Prienų krašto muziejuje iki liepos 3 d. eksponuojama tremtinio Vitaliaus Staugaičio piešinių paroda „Lenos deltoje ne savo noru“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close