Seimas vienbalsiai pritarė Kurortų ir kurortinių teritorijų darnaus vystymo įstatymui

Gegužės 18 d., Seime buvo baigtas svarstyti Kurortų ir kurortinių teritorijų darnaus vystymo įstatymo projektas, kuriuo numatomas vientisas ir tikslingas šio sektoriaus teisinis reglamentavimas. Po įvykusio balsavimo įstatymui pritarta – jis turėtų įsigalioti jau šių metų liepą.

Šiuo metu Lietuvos kurortai ir kurortinės teritorijos neišnaudoja viso savo potencialo, kuris būtų naudingas šalies ekonomikai. Siekiant tinkamo bei darnaus kurortų ir kurortinių teritorijų  išteklių panaudojimo, Seime pritarta Kurortų ir kurortinių teritorijų darnaus vystymo įstatymui.

Parengtas įstatymas nustato nacionalinės kurortų ir kurortinių teritorijų politikos tikslus, jos įgyvendinimo uždavinius, kurortų ir kurortinių teritorijų finasavimą, gamtinių gydomųjų veiksnių mokslinių tyrimų atlikimo pagrindus bei valstybės ir savivaldybių institucijas, atsakingas už kurortų ir kurortinių teritorijų darnų vystymą.

„Gera žinia, kad viena iš didesnių mano šios Seimo kadencijos teisėkūros iniciatyvų, Kurortų ir kurortinių teritorijų darnaus vystymo įstatymas, sulaukė politinio palaikymo. Šiandien Seimas įstatymui pritarė kone vienbalsiai. Kurortai ir kurortinės teritorijos yra specifinės vietovės su specifine infrastruktūra, skirta ne tik šių vietovių, bet ir visos Lietuvos gyventojų sveikatinimo, poilsio, rekreaciniams poreikiams tenkinti. Didesnis dėmesys kurortams ir kurortinėms teritorijoms padės sukurti didelę grįžtamąją vertę.“ – džiaugėsi parlamentaras, įstatymo projekto iniciatorius Mindaugas Skritulskas.

Lietuvos kurortų asociacijos prezidentė, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pabrėžė, kad tai neabejotinai svarbus žingsnis, kuris padės užtikrinti nuoseklią ir darnią Lietuvos kurortų bei kurortinių teritorijų plėtrą: „Indėlis į Lietuvos kurortus turi tiesioginę grąžą per bendrąjį vidaus produktą. Esame dėkingi Įstatymo projekto iniciatoriams, Ekonomikos reikalų komitetui, Seimo nariams, kurie įsiklausė bei suprato mūsų šalies kurortų ir kurortinių teritorijų svarbą Lietuvos ekonomikai, įvaizdžiui. Toks sprendimas leis, apjungus jėgas, tvirčiau, nuosekliau ir tvariau vystyti kurortus ir kurortines teritorijas, kurie yra ypač svarbi Lietuvos turizmo dalis“.

Siūloma, kad priimtas LR Kurortų ir kurortinių teritorijų darnaus vystymo įstatymas įsigaliotų jau šių metų liepos mėnesį.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close