Pavasaris jau artėja į pabaigą, tačiau, jei kas nors galvojate, kad mokytojai gali lengviau atsikvėpti, klystate. Darbai tik intensyvėja. Visus mokslo metus stengėmės į mokyklos veiklas įtraukti kuo daugiau patyriminių užsiėmimų, eksperimentų, mokyti taip, kad mokiniai darytų išvadas iš asmeninės patirties. Ne išimtis ir pradinukai. Pavyzdžiui, gegužės 17 d. 10 val. visi 1-4 klasių mokiniai stebėjo nemokamą norvegų šokio spektaklį „The Lava Forest“, bandė pajusti judesio galią ir nuotaiką šokio dirbtuvėse. Neslėpsiu, metodas šiek tiek šokiravo, bet vaikai gavo įdomios patirties.

Kasmet vasaros pradžioje įsitraukiame į patyriminę penkių dienų vasaros stovyklą 1-4 klasių mokiniams. Vykstame į STEAM centrus, atliekame eksperimentus, lankome muziejus, dalyvaujame edukacijose. Tokia veikla būna labai įdomi vaikams, turi išliekamąją vertę. Paskui pamokų metu, gavę užduotį, jie remiasi patirtimis ir žiniomis, kurias sukaupė tokių užsiėmimų eigoje.

Bendraujame ir bendradarbiaujame su įvairiais socialiniais partneriais, kurie taip pat padeda vykdyti projektinę veiklą, pakviečia į savo pačių organizuojamas edukacijas. Mokinių užsiėmimai tampa globalesni, apima ne tik klasės erdves, stipriau veikia tarpdalykinė integracija.

Glaudi bendrystė sieja su Birštono darželiu „Vyturėlis“ ir Birštono vienkiemio darželiu „Giliukas“. Esame vedę nemažai renginių, kurių metu lankėmės vieni pas kitus, įsitraukdavome į bendrus projektus, aktyviai sportavome ir pan. Baigiantis gegužei, būsimos pirmokų mokytojos ir administracijos atstovai lankėsi abiejuose darželiuose, susipažino su būsimais pirmokais, aptarė vaikučių ugdymo(si) poreikius, bendras elgesio ir darbo kartu tendencijas, suplanavo susitikimą su būsimais pirmokais ir jų tėveliais gimnazijoje. Mūsų visų bendras tikslas – sukurti kuo palankesnes sąlygas sėkmingam mažųjų startui mokykloje. Planuojame rudenį kviestis buvusias auklėtojas pasižiūrėti, kaip vaikams sekėsi adaptacijos periodu, kokie jų džiaugsmeliai ir rūpestėliai.

Taigi, darbai veja darbus. O kur dar atnaujintas ugdymo turinys, vadovėlių pasirinkimai, programų ruošimai, profesinis tobulėjimas? Kartais norisi palinkėti, kad pedagogai nepamirštų bent retkarčiais stabtelėti, pastebėti nuostabų pavasario žydėjimą, skirti laiko sau. Mokytojas – ne darbas, bet gyvenimo būdas. Tik tie, kurie iš tikrųjų daro tai su meile, randa jėgų judėti į priekį. Niekam ne paslaptis, kad didelė dalis palūžta, pasiduoda. Tai suprantama, nes ši diena – kaip niekada kupina iššūkių ir išbandymų. Gražios artėjančios vasaros, mieli mokytojai! Jėgų ir ryžto eiti pasirinktu keliu!

Birštono gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui A. Ferevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close