Dabar – geriausias laikas popierinį mokėjimo pranešimą už atliekas pakeisti elektroniniu

Kuo daugiau popierių, tuo daugiau rūpesčių. Jeigu vietoj popierinio mokėjimo pranešimo užsisakytumėte elektroninį – vienu rūpesčiu būtų mažiau.

Tam tereikia prisijungti prie Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro savitarnos svetainės https://www.aratc.lt/vietine-rinkliava/e-paslaugos-e-vietine-rinkliava/. Skiltyje „Mano paslaugos“ pasirinkti poziciją „Redaguoti“ ir atsidariusiame laukelyje įrašyti savo naudojamą elektroninio pašto adresą. Patikrinti, ar teisingai įrašėte, varnele pažymėti laukelį „Popierinių mokėjimo pranešimų paštu nesiųsti“ ir išsaugoti šią informaciją.

Mokėjimo pranešimai gyventojams kasmet siunčiami vieną kartą per metus. Įmonėms – kartą per mėnesį.

Vis daugiau paslaugas teikiančių įmonių atsisako brangiai kainuojančio spausdintų sąskaitų siuntimo, palikdami tik elektroninius atsiskaitymus, o kai kurie šalies regioniniai atliekų tvarkymo centrai šiemet jau apmokestino popierinių pranešimų siuntimo ir spausdinimo išlaidas.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras taip pat planuoja palaipsniui pereiti tik prie elektroninio atsiskaitymo už paslaugas.

Penkios priežastys, kodėl verta užsisakyti elektroninį mokėjimo pranešimą:

  • elektroninis mokėjimo pranešimas atsiunčiamas anksčiau nei popierinis
  • elektroninis mokėjimo pranešimas nepasimeta
  • jis negrąžinamas siuntėjui, jei laiškininkas randa netvarkingą ar nerakinamą pašto dėžutę
  • užsisakius elektroninį pranešimą ir sumokėjus rinkliavą už visus metus iš karto, gyventojams taikoma savivaldybės nustatyta lengvata
  • taupomos savivaldybės biudžeto ir visų rinkliavos mokėtojų lėšos bei gamtos ir energetiniai ištekliai.

Birštono savivaldybės tarybos sprendimu, kitų metų rinkliava jos mokėtojams mažinama 3 proc., kai mokėtojas ARATC svetainėje http://www.aratc.lt/rinkliavos-el-aptarnavimo-svetaine/ užsisako gauti mokėjimo pranešimus tik elektroniniu paštu ir rinkliavą už visą mokestinį laikotarpį sumoka vienu pavedimu iki liepos 1 d.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro inf.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close