Dantų implantacija – geriausias būdas atkurti prarastą gyvenimo kokybę bei šypseną

Bauginanti statistika Lietuvoje rodo, kad periodonto ligų paplitimas mūsų šalyje siekia net 90 procentų, kas neretai baigiasi dantų netekimu. Dantų netekimas – viena opiausių sveikatos problemų Lietuvoje, kas lemia ne tik virškinimo sistemos sutrikimus, bet ir psichologinę žmogaus savijautą. Netektus dantis galima atkurti išimamais protezais arba implantais. Deja išimami protezai gali atkurti tik iki 30 procentų kramtymo funkcijos, tad pacientai dažniausiai renkasi prarastų dantų atkūrimą implantais. Implantacija yra pažangiausias ir ilgaamžiškiausias prarasto danties atstatymo metodas. Dantų implantacija yra reikalinga netekus vieno ar kelių dantų. Implantai yra alternatyva dantų tiltams, siekiant išsaugoti sveikus gretimus dantis. Taip pat implantacija reikalinga netekus visų dantų, atkuriant kramtymo funkciją fiksuotais protezais ant implantų (All-on-4 metodika) arba kaip atrama, išimamiems protezams. Kartais implantacija yra vienintelė išeitis, pvz.: neturint nuolatinio danties užuomazgos.

Dantų implantų privalumai: dantų implantų pagalba yra išsaugomi gretimi dantys, todėl yra išvengiama sveikų dantų šlifavimo. Taip pat, stabdomas žandikaulio alveolinio kaulo nykimas: implantas imituoja prarasto danties šaknį. Atkuriama kramtymo funkcija: tolygiai paskirstomas krūvis, tenkantis kramtymo metu. Taip išvengiama virškinimo sistemos sutrikimo ir/ar ligų. Atkuriamas estetinis vaizdas: vainikėlis ant implanto nesiskiria nuo natūralaus danties ir leidžia pacientui pasitikėti savimi ir vėl plačiai šypsotis. Dantų implantai yra gaminami iš biologiškai žmogaus organizmui suderinamų medžiagų. Dėl šios priežasties sėkmingu implantacijos rezultatu džiaugiasi vidutiniškai 97 proc. pacientų. Dantų implantai garantuoja ilgalaikį funkcijos ir estetikos atkūrimą.

,,Mundus Clinic” implantacijos centre danties atstatymo implantais gydymo procesą sudaro du etapai: chirurgija (implanto sriegimas) ir protezavimas (vainikėlio užsukimas ant implanto). Chirurginio etapo metu į prarasto danties vietą yra įsriegiamas implantas, kuris įprastai paliekamas žandikaulio kaule 3-4 mėnesiams. Per šį laiką žandikaulio kaulas glaudžiai susijungia su danties implantu (įvyksta osteointegracija), kas lemia implanto stabilumą ir gerą ateities prognozę. Implanto gijimo laikotarpiu šypseną galima atkurti laikinais fiksuotais protezais ant implantų. Po osteointegracijos, praėjus nurodytam laikui, ant danties implanto galima prisukti arba pricementuoti dantų technikų laboratorijoje pagamintą dantį (vainikėlį), kuris pilnai atkuria estetiką bei kramtymo funkciją

Labai svarbu prieš implantacijos procedūrą atvykti į ,,Mundus Clinic” kliniką NEMOKAMAI konsultacijai, kurios metu bus vertinamas: žandikaulio alveolinio kaulo aukštis, plotis, ilgis; nosies dugno, sinuso, angų lokalizacija; sukandimo aukštis, gretimų dantų atstumas; likusių dantų būklė; sveikų dantenų kiekis, periodonto būklė; gretutinės ligos, vartojami medikamentai; bei sudarytas gydymo planas.

Klinika bendradarbiauja ir su teritorinėmis ligonių kasomis, kurios kompensuoja dantų protezavimą iki 670,92 Eur. Šią kompensaciją gali gauti senatvės pensijos sulaukę žmonės, vaikai iki 18 metų, nedarbingi ar dalinai darbingi asmenys, sirgusieji veido ir žandikaulių onkologinėmis ligomis. Tam tikrais atvejais galima gauti ir didesnę kompensaciją. Kad klinikos pacientams būtų dar patogiau, mokėti už paslaugas galima ir išsimokėtinai. Tokiu atveju nėra nei palūkanų, nei sutarties sudarymo mokesčio – tik 0,5 proc. mėnesinis administracinis mokestis.

Kviečiame apsilankyti NEMOKAMOJE konsultacijoje dėl implantantacijos bei protezavimo paslaugų! Registruotis pas gydytojus galite: +370 639 67994 ; info@mundusclinic.lt. Laukiame Jūsų Kęstučio g. 1A, Birštonas.

Burnos chirurgas Valdas Papečkys

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close