Pagrindiniai klausimai apie interneto ryšį, darbą ir jo apsaugą

Interneto tinklas – tai tema, sulaukianti turbūt daugiausiai jūsų klausimų. Geras interneto planas Klaipėdoje, Kaune, Vilniuje ar bet kurioje kitoje Lietuvos vietoje gali būti jūsų, jei tik žinosite, į ką atkreipti dėmesį jį renkantis, kadangi interneto prieigų, pajėgumų, ribojimų, planų privalumų ir sutarčių sąlygų yra skirtingų.

Ar fiksuotas internetas gali pasiūlyti papildomų paslaugų klientams?

Be kokybiško ryšio, fiksuoto interneto atveju tiekėjai siūlo išties nemažai priedų, kuriais gali naudotis jų vartotojai. TV paketai, prieiga prie transliacijos paslaugų, t.y.  Netflix arba HBO GO, mobiliosios paslaugos ar programėlės, pvz.  Wi-Fi stiprintuvai – visa tai tam, kad tiekėjo pasiūlymas būtų patrauklesnis ir fiksuoto interneto pasirinkimas būtų jums priimtinesnis variantas.

Fiksuotas ar belaidis internetas – ką pasirinkti?

Jei jums reikalingas internetas namuose, norite mėgautis stabiliu ryšiu ir pastoviu perdavimo greičiu, geriausias sprendimas jums bus fiksuotas internetas. Tačiau jei dažnai keliaujate, rinkitės belaidį internetą, kuris jūsų niekaip neribos.

Kaip apsaugoti savo „Wi-Fi“ tinklą?  Kaip sustiprinti signalą?

Tinkamo namų interneto pasirinkimas yra vienas dalykas, bet tuo viskas nesibaigia. Ne mažiau svarbu ir saugumas, ir techninės problemos, kurias turėsite spręsti, norėdami pagerinti ,,Wi-Fi” ryšį. 

Kaip apsaugoti „Wi-Fi“ tinklą?

Labai svarbu apsaugoti „Wi-Fi“ tinklą. Šis veiksmas padės sumažinti riziką, kad trečiosios šalys naudosis jūsų tinklu. Dar svarbiau, kad būsite geriau apsaugoti nuo kibernetinių nusikaltėlių, galinčių pavogti jūsų konfidencialius duomenis, pvz. mokėjimo kortelių numerius, prieigą prie banko ar socialinių tinklų. Norint apsaugoti „Wi-Fi“ tinklą, reikėtų atsižvelgti į tai:

  • Naudokite tvirtą slaptažodį – jį turėtų sudaryti daug raidžių, įskaitant didžiąsias ir mažąsias raides, skaičių bei simbolių. Kartas nuo karto derėtų juos pakeisti.
  • Pakeiskite belaidžio tinklo pavadinimą.
  • Apribokite tinklo diapazoną.
  • Išjunkite nuotolinę prieigą prie maršrutizatoriaus.

Kaip optimizuoti „Wi-Fi“ signalą, t. y. kur prijungti modemą?

Veiksmingiausias būdas padidinti „Wi-Fi” veikimo lauką yra tinkamai pastatyti interneto modemą.

Prietaiso negalima uždengti, t. y. jo negalima statyti ant drabužių spintos ar po stalu. Be to, jo negalima dėti tiesiai ant grindų. Modemą patartina pastatyti daugiau ar mažiau buto centre, nes signalas turėtų pasiekti visas patalpas.

Kaip prijungti modemą prie interneto?

Modemas pirmiausia turi būti įjungtas į elektros lizdą, o tada reikėtų atstatyti gamyklinius nustatymus. Kitas žingsnis yra prijungti tinklo kabelį prie pagrindinio įrenginio lizdo. Po viso to – įjunkite modemą bei kompiuterį ir sukonfigūruokite.

Be to, tikslios taisyklės, kaip prijungti modemą prie interneto, turėtų būti įtrauktos į įrenginio instrukcijos knygelę.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis internetą namams?

Pirmiausia turėtumėte atkreipti dėmesį į interneto greitį, jis turėtų būti pakankamai greitas, kad gebėtų dirbti taip, kaip norite jūs, be to, tiekti interneto ryšį daugiau nei keliems įrenginiams vienu metu, kadangi šiais laikais namuose naudojamės ne tik išmaniaisiais telefonais ir kompiuteriais, bet ir kitais įrenginiais. 
Tuomet ne mažiau svarbi ir tiekėjo siūloma kaina. Kai rinka Lietuvoje plati – kainų diapazonas taip pat platus. Kad taupytumėte savo brangų laiką, ieškokite puslapio, kuriame būtų pateikiami visi galimi interneto tinklo planai pagal jūsų nurodytą adresą. Tai padaryti galite čia: internetasklaipedoje.lt.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close