2022 m. Siponių krašto bendruomenės veiklos ataskaita

Siponių krašto bendruomenė 2022 m. dirbo pagal iš anksto parengtą projektą „Lietuva mumyse ir mes Lietuvoje – vardan vienybės ir išlikimo“.

Šiam projektui finansavimą gavome iš Birštono savivaldybės. Mūsų projekto veikla prasidėjo išvyka į zanavykų kraštą, kur aplankėme keletą dvarų ir dalyvavome edukacinėje programoje suvalkiečių sodyboje. Liepos mėn. šventėme Siponių bibliotekos 65-erių metų jubiliejų. Spalio mėn. sukvietėme visas Birštono sav., bendruomenes į viktoriną „Lietuvių gyvenimo būdas ir papročiai etnografiniuose regionuose“. Paskaitą „Ligų profilaktika ir jų gydymas vaistažolėmis“ skaitė lektorius Marius Lasinskas. Spalio mėn. bendruomenės nariai pagal sveikatinimo programą ir projektą „Sveikas kūnas – sveika siela” taip pat turėjo galimybę pasilepinti masažais ir pagerinti savo sveikatą. Lapkričio pabaigoje visus kvietėme į vakaronę „Kaip gyveni, kaimyne“. Siponių krašto bendruomenės mėgėjų teatro grupė, vadovaujama Astos Letkauskienės, parodė trečią ir paskutinę spektaklio dalį „Trečias kartas nemelavo“. 2022 metus baigsime bendruomenės narių ir kviestinių svečių vakarone „Balta pasaka“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close