Kaip išsirinkti pripučiamos valties variklį?

Pripučiamos valtys labai populiarios ne tik tarp užkietėjusių žvejybos ar nerūpestingo dreifavimo įvairiuose vandenyse mėgėjų. Poilsis gamtoje ir gryname ore yra geras pasirinkimas beveik kiekvienam – nepriklausomai nuo amžiaus ar mokėjimo plaukti. Verta pasidomėti, kokį valties variklį naudoti, kad būtų galima 100% išnaudoti milžinišką jos potencialą. Klientai gali rinktis elektros ir vidaus degimo variklius. Dar vienas šio prietaiso tipas yra pakabinamas pripučiamos valties variklis. Kiekvienas iš šių sprendimų turi savo privalumų, kuriuos aptarsime šiame straipsnyje.

Elektrinis užbortinis valties variklis – populiarus pasirinkimas

Dyzelinis variklis yra labai garsus ir kas blogiausia, teršia aplinką, todėl pastaruoju metu vis daugiau žmonių renkasi elektrinį užbortinį variklį. Tylus ir efektyvus variklis yra pats geriausias pasirinkimas meškeriotojams, kurie nenori atbaidyti žuvies. Prie didžiausių elektrinių pripučiamos valties variklių privalumų galima priskirti ir jų ilgaamžiškumą bei pigumą eksploatuoti. Prieš kelerius metus elektros variklių pagal galią buvo gerokai mažiau nei vidaus degimo, tačiau, laimei, šiais laikais situacija kiek kitokia. Daugeliui žmonių didelis elektros variklių privalumas bus ir tai, kad jiems nereikia naudoti alyvos ir degalų. Energija tiekiama specialiomis baterijomis, kurios vis dažniau bendradarbiauja su saulės technologijomis.

Kokį elektros variklį pripučiamai valčiai verta rinktis?

Saugiausias pasirinkimas, žinoma, yra originalūs patikimų gamintojų varikliai. Rekomenduojami modeliai, kuriuose yra įmontuotas akumuliatoriaus įkrovimo matuoklis. Raktas į sėkmę – ne tik talpi maitinimo baterija, bet ir kokybiška rankena. Geras pasirinkimas – ne tik plieninės, bet ir kompozitinės konstrukcijos, kurios nesuges atsitrenkus į povandeninę kliūtį. Kompozitinė rankena taip pat gali pasigirti dideliu atsparumu korozijai. Geras variklis turi turėti tinkamą įtampą (mažiausiai 12V) ir galimybę reguliuoti greitį ne tik pirmyn, bet ir atgal.

Valties variklis – į ką dar reikėtų atkreipti dėmesį?

Norint išsirinkti neblogą variklį pripučiamai valčiai, verta atkreipti dėmesį į gamintojo garantiją ir teigiamus naudotojų atsiliepimus, kurie yra geriausias aukštos kokybės ir patikimumo patvirtinimas. Nedaug žmonių taip pat žino, kad taip pat būtina atkreipti dėmesį ir į variklio valdymo patogumą, pavyzdžiui, ypač populiarūs modeliai su teleskopine vairalazde, kurios dėka pripučiamos valties vairavimas nebus didelis iššūkis net pradedantiesiems. Naudojamas paleidimo tipas taip pat vaidina svarbų vaidmenį. Gamintojai siūlo variklius su rankiniu arba elektriniu paleidimu. Patogią ir saugią žvejybą gali garantuoti tik efektyvi akumuliatoriaus įkrovimo sistema, todėl taupyti šiam elementui neverta. Žmonės, kurie nežino, kokį variklį pasirinkti pripučiamai valčiai, visada turėtų kreiptis į profesionalius pardavėjus.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close