Kaip išsirinkti tinkamas duomenų analitikos paslaugas?

Išmani ataskaita yra svarbi kiekvienam verslo subjektui. Didelė duomenų apimtis šiandien yra daugumos verslo operacijų pagrindas. Finansų, mažmeninės prekybos ar technologijų įmonės turi prieigą prie precedento neturinčių duomenų, kuriuos galima panaudoti našumui optimizuoti ir priimti sprendimus. Tačiau duomenys tampa strategiškai naudingu turtu tik tada, kai iš jų galite išgauti vertingos informacijos.

Štai kodėl jums reikia duomenų analizės, kad neapdorotus duomenis paverstumėte veiksmingomis įžvalgomis, kurios padėtų priimti sprendimus ir duotų teigiamų rezultatų verslui. Duomenų analizė paverčia mūsų srautinio perdavimo pasirinkimus į suasmenintas rekomendacijas, o bendrą ligos istoriją – į patobulintą pacientų priežiūrą. Žinoma, duomenų, su kuriais šiandien susiduriame, apimtis ir plotis negali būti apdorojami rankiniu būdu. Norėdami iš tikrųjų panaudoti sudėtingos duomenų analizės galią ir įgyti konkurencinį pranašumą priimant sprendimus, jūsų įmonė turės investuoti į tinkamus įrankius ir programinę įrangą.

Duomenų analizės platformos – tai įrankių ir paslaugų rinkinys, padedantis verslui rinkti, saugoti, valyti, tvarkyti ir modeliuoti neapdorotus duomenis. Šiuolaikinės platformos naudoja mašininį mokymąsi ir dirbtinį intelektą, kad padidintų duomenų analizės ribas. Gera platforma taip pat apims duomenų vizualizavimo įrankius, skirtus skaičiams paversti diagramomis ir grafika, kurie geriau perduoda įžvalgas atitinkamoms suinteresuotosioms šalims. Tačiau kaip pasirinkti iš daugybės duomenų analizės platformų, kurios šiuo metu yra rinkoje?

Kai kurios šiandien žinomos ir populiarios parinktys yra (be tam tikros tvarkos): Microsoft Power BI, Sisense, Tableau, Qlik, SAP, SAS ir IBM Cognos Analytics, tačiau yra daug daugiau. Pasirinkti tinkamą platformą savo įmonei nėra lengvas sprendimas – kliūtys, trukdančios gerinti duomenimis pagrįstą efektyvumą, dažnai ne susijusios su turima technologija, o su tuo, kaip organizacijos jas taiko.

Kaip išsirinkti tinkamas duomenų analitikos paslaugas?

Renkantis turite suprasti savo verslo esmę ir kokių pasiekimų norite sulaukti, taip pat kokie yra jūsų įmonės poreikiai. Taip pat renkantis svarbu apgalvoti kas naudosis duomenų analitiko paslaugomis ir visada naudinga pasižvalgyti po platesnę pramonės šaką. Atlikite kai kuriuos tyrimus, kad sužinotumėte, kokius duomenų analizės įrankius kitos įmonės naudoja problemoms spręsti, našumui pagerinti ir naujoms verslo galimybėms kurti. Bet koks sprendimas turi būti įgyvendintas atsižvelgiant į mastelį, kad būtų galima apdoroti didesnius duomenų rinkinius ir į analitiką integruoti naujus duomenų šaltinius, kai verslas auga.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close