Popieriaus laikikliai namuose – kodėl pravartu juos turėti?

Tualeto ritinėlio laikiklis, taip pat žinomas kaip tualetinio popieriaus dozatorius, yra daiktas, kuriame laikomas tualetinio popieriaus ritinys. Įprasti modeliai apima atlenkiamą vielos ilgį, pritvirtintą horizontaliai ant sienos, storesnę ašį, įleistą į sieną arba pritvirtintą ant rėmo, arba atskirai stovintį vertikalų stulpą ant pagrindo. Pastaraisiais metais viešuosiuose tualetuose diegiami automatiniai tualetinio popieriaus dalytuvai, kurie automatiškai sulanksto ir pjausto tualetinį popierių. Horizontalios ašies konstrukcija yra daugumoje namų, taip pat daugelyje mokyklų. Jį lengva naudoti dėl mažos trinties ir lengvo papildymo

  Tuo tarpu kai kuriose vietose ritinys yra pritvirtintas fiksuotu atstumu nuo paviršiaus, ant kurio jis yra sumontuotas, kiti turi ašį ant vyrio arba griovelio, leidžiantį jam judėti ir palaikyti ryšį net tada, kai ritinys susitraukia nuo naudojimo. Šios konstrukcijos suteikia papildomos trinties, kad būtų lengviau nuplėšti audinio gabalėlį. Įmantresni dizainai apima lenktą horizontalią plokštę, dengiančią ritinį, todėl nereikia liesti ritinėlio, ir išsikišusį horizontalų iškilimą, kuris sukuria atsparumą, kad būtų lengviau vienu ranka nuimti popieriaus gabalėlius. Šiuos ritinėlių laikiklius galima naudoti ir po ritinėliu, ir virš jo, tačiau juos gali būti sunku naudoti, kai jie yra žemiau. Vertikalus stulpas, tai popierinių rankšluosčių laikikliai, iš pradžių skirtas pakaitinių ritinių atsargoms laikyti, kai kuriuose namų ūkiuose tapo vieninteliu popieriaus laikikliu. Tai ypač naudinga namuose, kur šeima turi mišrias rankas. Jo trūkumai yra tai, kad yra daug daugiau trinties nei kitų tipų tualeto ritinėlių laikikliuose, todėl naudoti nėra taip paprasta. Automatinis tualetinio popieriaus dozatorius gali būti mygtukas arba jutiklis, kad tualetinis popierius būtų sulankstytas ir pjaustomas automatiškai. Automatiniai tualetinio popieriaus dozatoriai gali padėti neįgaliesiems, ypač didelėse patalpose. Pavyzdžiai yra Japonijos kompanijos „Shikoku“ sukurtas „Camitool“, kuris tualetiniam popieriui dozuoti naudoja judesio jutiklius;„Kimberly-Clark“ SCOTT, išleistas 2007 m., kuris taip pat yra suaktyvinamas judesiu, tačiau turi ir rankinę rankenėlę ir 2015 m. pristatytas OriFuji, kuris automatiškai supjausto tualetinį popierių ir sulenkia jį į tvarkingą trikampio formą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close