IŠORĖS SPECIALISTŲ PAGALBA PERSONALO ADMINISTRAVIME

Imlumas laikui bei specifinių žinių gausa – tai žodžiai, apibūdinantys vieną svarbiausių kiekvienos organizacijos veiklų, t. y. personalo administravimą. Pažymėtina, kad daugybę savalaikių, techninių užduočių apimantis personalo administravimas yra nenutrūkstantis procesas.

Įdarbinimo procedūros

Įdarbinimo procedūros yra viena iš personalo administravimo sudedamųjų dalių. Tai procesas, nuo kurio prasideda kiekvieno darbuotojo darbo santykiai su organizacija. Visos įdarbinimo procedūros – įdarbinimo dokumentų parengimas, naujo darbuotojo asmens bylos suformavimas, pranešimo, patvirtinančio darbo santykių pradžią, pateikimas SoDrai, – yra privalomi. Jų neatlikus, asmens darbas organizacijoje būtų neteisėtas.

Einamųjų reikalų administravimas

Einamųjų reikalų administravimu yra įvardijamos tokios personalo administravimo procedūros, kaip esamų organizacijos darbuotojų bylų tvarkymas, savalaikis pildymas, darbo sutarčių pakeitimų įforminimas, personalo įsakymų rengimas, neatvykimų į darbą administravimas, darbo laiko apskaitos žiniaraščių rengimas, periodinių sveikatos patikrinimų kontrolė bei organizavimas, pranešimų SoDrai teikimas, organizacijos darbuotojų supažindinimas su organizacijos vidaus darbo tvarką reglamentuojančiais dokumentais ir t. t. Kaip matote, užduočių, apimančių šią personalo administravimo dalį, sąrašas tikrai nėra kuklus, o ir pačios užduotys yra reikalaujančios žinių, tikslumo, kruopštumo ir, žinoma, laiko.

Atleidimo procedūros

Personalo arba, kitaip tariant, darbuotojų administravimas yra neatsiejamas ir nuo procedūros, kurią atlikus nutrūksta darbo santykiai tarp darbuotojo bei organizacijos, t. y. nuo atleidimo procedūrų, apimančių darbuotojų atleidimo dokumentų paruošimą bei pranešimo apie darbo santykių pateikimą SoDrai.

Ar verta patikėti personalo administravimą išorės specialistams?

Kaip jau minėta, visos su personalo administravimo procedūromis susijusios užduotys yra itin imlios laikui, o tai reiškia, kad Jūsų organizacijos personalo valdymo specialistai itin daug laiko turi skirti šių techninių užduočių atlikimui. Dėl to gali nukentėti tokie jų veiklos barai, kaip mokymų rengimas, darbuotojų darbo našumo gerinimo galimybių analizė bei pasiūlymų rengimas, motyvacinių strategijų įgyvendinimas ir t. t. Atsižvelgiant į tai, atsakymas į klausimą, ar verta personalo administravimo užduotis patikėti išorės specialistams, priklauso nuo organizacijos poreikių taupyti laiką bei savo darbuotojų darbo sąnaudas. Pažymėtina, kad be anksčiau įvardytų personalo administravimo užduočių, išorės personalo administravimo specialistai taip pat teikia išsamias konsultacijas personalo administravimo klausimais ir, esant reikalui, komunikuoja su Valstybine darbo inspekcija.

Kas lemia personalo administravimo paslaugos kainą?

Personalo administravimo kaina atitinka atliekamo darbo sąnaudas, tai reiškia, kad ji priklauso nuo tokių kriterijų, kaip administravimo laikotarpis, administruojamų darbuotojų bylų skaičius bei darbo laiko sąnaudos.

UNLOCK Employee Experience tyrimas

Išorės specialistų pagalbą galima pasitelkti ir siekiant atlikti vidinius organizacijos tyrimus. tai taip pat leidžia sutaupyti daugybę darbo laiko, kurį prarastumėte, jeigu šiuos tyrimus mėgintų atlikti specialios patirties ir įrankių neturintys darbuotojai. 

Tyrimas, žinomas UNLOCK Employee Experience pavadinimu, leidžia įvertinti organizacijos darbuotojų pasitenkinimą darbu, taip pat jų pasitenkinimą darbo teikiamomis socialinėmis naudomis, komandinio darbo bei komunikacijos efektyvumą, atsakomybės ribų aiškumą. Minėtas testas taip pat suteikia galimybę išsiaiškinti, koks mikroklimatas vyrauja organizacijoje, ir jį gerinti, skatinti darbuotojų lojalumą organizacijai, didinti organizacijos gebėjimą įtraukti darbuotojus bei, žinoma, geriau suprasti ir objektyviau įvertinti darbuotojų patirtį, susijusią su darbu organizacijoje. Daugiau informacijos apie UNLOCK Employee Experience testą, jo eigą, teikiamas naudas, kainą ir kitą aktualią informaciją rasite Emplonet tinklapyje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close