Pietryčių Lietuvoje vykstančiose pratybose – naujausios Lietuvos kariuomenės pėstininkų kovos mašinos

Šią savaitę prie Lazdijų rajone vykstančių pratybų „Vieningas atsakas“ prisijungė Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų kariai su naujausiomis pėstininkų kovos mašinomis „Vilkas“. Iš nuolatinės dislokacijos vietos Rukloje (Jonavos r.) išvykę kariai šiomis mašinomis patruliuoja Lazdijų rajone, treniruojasi atlikti įvairias karines operacijas, bendrauja su vietos gyventojais.

Pratybos „Vieningas atsakas“ – tai reaguojant į padidėjusią įtampą regione surengti mokymai, kuriuose dalyvauja Lietuvos kariuomenės Greitojo reagavimo pajėgoms priklausantys daliniai. Pagrindinė jose dalyvaujančių karių užduotis – su karine technika fiziškai būti svarbiose Lietuvos teritorijose ir, esant poreikiui, užtikrinti jų kontrolę bei, prireikus, atsaką į galimas grėsmes.

Šiuo metu pagrindiniai pratybų dalyviai yra Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariai.

Lietuvos kariuomenės informacija ir nuotraukos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close