Spektaklis „Emigrantai“ Prienuose

Šiame spektaklyje-komedijoje emigrantai pyksis, taikysis, valgys, prausis ir linksminsis kaip tai vyko daugelyje Europos butų karantino metu. Pirmasis iš dviejų pjesės veikėjų yra būtent statybininkas-emigrantas, kurį vaidina aktorius Giedrius Savickas. Antrasis dueto narys – Mariaus Čižausko kuriamas intelektualas, politinis disidentas, anarchistas. Intelektualas mąstytojas ir juodadarbis. Traktuojant siauriau: Vilniaus hipsteris ir Londono statybų „pagalbinis“. Tiesą sakant, ši pora gali būti ir du pabėgėliai iš Sirijos, turkai Berlyne, indai Londone, alžyriečiai, somaliečiai Paryžiuje, rusai, tadžikai Maskvoje ir du mūsiškiai Vilniuje.

 S.Mrožeko pjesę išvertus tarsi rankovę, autoriaus emigrantus sugrąžinus atgal į tėvynę, sakytume: sveiki, broliai, 30 metų stebime mažėjantį gyventojų skaičių, senstančią populiaciją, prarastą milijoną žmonių. Dabar toks šansas… Tačiau visuomenės reakcija priešinga: baimė, nepasitikėjimas, neapykanta. Kūrybinė komanda kitu kampu žvelgia į neturinčius kur padėti savo didelių, neatsiplaunančių rankų tėvynainius. Režisierius remiasi artima šeimos patirtimi: visi, be išimties, trylika jo pusbrolių dirba Vokietijos, Airijos, Anglijos, Islandijos, Švedijos, Ispanijos statybose.

 Spektaklis „Emigrantai“ (rež. Darius Gumauskas, vaidina: Giedrius Savickas ir Marius Čižauskas) pagal to paties pavadinimo Slavomiro Mrožeko pjesę buvo sukurtas Tarptautinio Teatro festivalio SIRENOS pagrindinėje programoje 2020 m. rudenį.

REŽISIERIUS – DARIUS GUMAUSKAS

AKTORIAI – GIEDRIUS SAVICKAS, MARIUS ČIŽAUSKAS

SCENOGRAFAS – MARIJUS JACOVSKIS

KOMPOZITORIUS – VYTAUTAS LEISTRUMAS

ŠVIESŲ DAILININKAS – POVILAS LAURINAITIS

TECHNIKOS VADOVAS: MINDAUGAS REPŠYS

PRODIUSERĖS: EDITA MARTINAVIČIŪTĖ, VIRGINIJA MAČIONYTĖ

KOMUNIKACIJA – STEFANIJA JOKŠTYTĖ

Autorių teisės priklauso – Verlag Diogenes.

Rėmėjai: Vilniaus Miesto Savivaldybė, Lietuvos Kultūros Taryba.

Prodiuseris: VšĮ DARBININKAI

Kooprodiuseris: SIRENOS

Bilietus galite įsigyti čia: https://www.tiketa.lt/spektaklis_emigrantai_25274

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close