Kokias pėdkelnes dėvėti nėštumo metu?

Nėštumas yra itin unikalus laikotarpis, kurio metu, reikia rūpintis ne tik savo sveikata, bet ir nuolat augančio vaisiaus. Šiuo metu, moters kūnas patiria įvairiausių pokyčių, kurie gali sukelti tam tikrų iššūkių. Vienas iš dažniausiai pasitaikančių – kojų nuovargis ir tinimas. Šis reiškinys sukelia nerimą toms, kurios niekada gyvenime nėra susidūrusios su šia problema. Tam, kad sumažinti kojų tinimą ir jų nuovargį, pasitelkiamos specialios priemonės, o tai yra kompresinės kojinės.

Kada susimąstyti, kad jau reikia?

Viskas priklauso individualiai nuo žmogaus, todėl nėštumo laikotarpis būna visiems skirtingas. Vienos gali jį išbūti visiškai lengvai, net nepajausdamos, kad kažkas labai pasikeitė, o kitos – pastebėti nuolat besikeičiančias savo kūno reakcijas į šį reiškinį. Pavyzdžiui, jeigu jūsų svoris itin greitai auga nėštumo metu, tuomet logiška, kad tai turės neigiamą poveikį jūsų kojoms. Staiga, augantis pilve vaisius, apkrauna moters kūną (o ypač kojas), todėl susiduriama su įvairiomis ligomis, o labiausiai paplitusi venų varikozė. Iššokusios venos yra ženklas, kad metas susirūpinti ir kuo greičiau griebtis priemonių. Venų varikozė gali atsirasti ir tada, jeigu būdama nėščia dirbate. Nuolat stovimas arba sėdimas darbas (esant nėščiai), taip pat, sukelia kojų tinimus ir jų apsunkimą.

Jeigu nėštumo metu mažiau judate, venų ligos progresuoja žymiai greičiau. Tam, kad to išvengti, reikėtų kiekvieną dieną daryti bent minimalias mankštas ir išeiti pasivaikščioti. Na, o jeigu žinote, jog jūsų giminėje yra žmonių, kurie linkę turėti problemų su venomis, tuomet nėštumo metu itin turite sunerimti ir daryti viską, kad to išvengti arba sumažinti komplikaciją.

Šias visas bėdas galima išspręsti su nėščiųjų kompresinėmis pėdkelnėmis, kurios padeda palaikyti tinkamą kraujotaką jūsų kojose ir sumažina nuolatinį juntamą nuovargį. Nesijaudinkite, jeigu mėgstate stilingai apsirengti, kompresinių kojinių yra įvairiausių! Todėl galėsite būti ne tik sveika, bet ir madinga.

Kompresinių pėdkelnių nauda

Manyti, kad nėštumo metu, išsiplėtusios venos greitai praeis – taip mąstyti būtų klaidinga. Nuolatinis nuovargis, sunkumas ir tinimas vis labiau bus jaučiamas kiekvieną dieną, todėl nieko nedaryti būtų išties kvaila. Kompresinių pėdkelnių pagrindinė savybė yra tokia, kad ji tikslingu spaudimu paskirsto kraują po visą kūną ir pageriną jo kraujo cirkuliaciją. Taip pat veniniam kraujui padeda lengviau sugrįžti į širdį.
Nėštumo metu pasikeitęs kraujagyslių elastingumas gali atnešti tik dar daugiau bėdų ateityje, todėl delsti nereikėtų. Kompresinės kojinės yra vienas iš būdų, kaip sumažinti kraujagyslių ligas ir užkirsti kelią jos padariniams.

Kokios klasės kompresinės pėdkelnės labiausiai tinka nėščiai moteriai?

Pirmiausiai, nėščiosioms rekomenduojama rinktis kompresines pėdkelnes pagal tai, koks svoris ir ūgis buvo iki nėštumo. Profilaktiškai, geriausia rinktis A klasė. Jos kompresijos lygis svyruoja 10 – 14 mmHg t.y. renkantis 30 denų pėdkelnes kompresijos lygis bus 8 – 11 mmHg, o renkantis 70 denų, kompresijos lygis – 12 – 15 mmHg.
Jeigu esate linkusi į venų varikozę, reikėtų rinktis I klasės, o jeigu jau sergate – II klasės kompresines pėdkelnes.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close