Dažniausios klaidos, kurias darome kurdami namų interjerą

Daugelis sutiktų, jog interjero planavimas iš tiesų nėra lengva užduotis – tam, kad viskas tarpusavyje derėtų, o bendra stilistika būtų būtent tokia, kokią ir įsivaizdavome, iš tiesų reikia įdėti nemažai pastangų. Visgi, kartais visą mūsų kruopštų darbą gali sugadinti net ir menka klaidelė, apie kurią kartais net nepagalvotume. Išskyrėme dažniausiai pasitaikančius, tačiau labiausiai nepasiteisinančius interjero sprendimus – jeigu išvengsite jų, daug lengviau išplėtosite žavią savo namų stilistiką.

Per mažai dėmesio skiriama prieškambariui

Tai yra pirmoji erdvė, kurią pamato pas Jus į namus užsukę svečiai, taigi turėtumėte pasistengti, jog jie būtų pasitikti maloniai. Tam galima pasitelkti ir komfortą užtikrinančius baldus – atrodysite svetingi, jeigu               bičiuliai galės lengvai pasikabinti viršutinius drabužius ir patogiai atsisėdę nusiaus ar apsiaus batus. Tačiau ir stilistika turėtų būti tokia, kuri atspindi Jūsų gyvenimo būdą ir visą namų interjerą. Visgi, reikėtų būti atsargiems: jei stengsitės į šią erdvę prikrauti kuo daugiau skirtingų detalių, galutinis rezultatas atrodys mažų mažiausiai juokingai. Pasistenkite suderinti funkcionalumą, komfortą ir stilių – tuomet pasieksite geriausių rezultatų.

Baldai statomi kuo arčiau sienų

Tai labai dažna klaida, kurią daugelis ypač mėgsta daryti svetainėse. Nors gali atrodyti, jog sustūmę baldus į kraštus, sukursime didesnės erdvės įspūdį, dažniausiai tokia patalpa atrodo šalta ar netgi neišbaigta. Tad jeigu tik leidžia kambario dydis, nepabijokite parodyti baldų nugarėlių ir sustumkite juos arčiau centro – taip sukursite kviečiančią, kur kas jaukesnę aplinką, kurioje bus galima atsipalaiduoti ir mėgautis įtraukiančiais pokalbiais. Juk svetainėje būtent tai ir yra svarbiausia.

Neakcentuojama kokybė

Taip, daugelis iš mūsų vertina kokybę, tačiau toli gražu ne kiekvienas namus gali apstatyti pačiais prabangiausiais gaminiais. Visgi, Jums tikrai nebūtina to daryti – svarbiausia, jog nesirinktumėte pačių pigiausių modelių, kurie neretai būna ne tik labai pigūs, bet ir ne itin patogūs. Tarp vidutinės klasės gaminių galima surasti daugybę įspūdingai atrodančių variantų, kuomet sunku suprasti, kiek vienas ar kitas daiktas iš tiesų yra vertas. Jei koncentruositės į tokius gaminius ir visuomet vietoj kiekybės rinksitės kokybę, Jūsų interjeras niekuomet neatrodys nei pigus, nei neskoningas.

Neapskaičiuojama turima vieta

Tai – ypatingai dažna klaida, kuri gali pasitaikyti praktiškai kiekviename kambaryje. Kad ir kaip nesinorėtų, įrenginėdami kambarius pirmiausiai turėtumėte nusibraižyti patalpos planą ir apskaičiuoti, kiek vienam ar kitam gaminiui vietos galite skirti. Jei pokyčius planuojate po truputį, pradėkite nuo svarbiausių detalių, o po to skaičiuokite, kiek vietos lieka kitiems sprendimams. Kambarys atrodys daug jaukesnis, jeigu nepersistengsite nei su baldais, nei su aksesuarais. Tokioje erdvėje laiką leisite patogiau, o kruopščiai kurtas interjeras taip pat atsiskleis daug paprasčiau – būtent toks ir turėtų būti Jūsų tikslas.

Nepasirūpinama ryškesniais akcentais

Įdomiau atrodančios detalės suteikia interjerui gyvybingumo ir charizmos – tai reiškia, kad išvengti monotonijos galite net ir tuomet, jei pasirinkote pakankamai saugią spalvų schemą. Akcento dažniausiai užtenka ir vieno: juo gali tapti meno kūrinys, unikalios formos šviestuvas ar ryškesnis baldas. Svetainėje neretai nusprendžiama išskirti vieną akcentuojančią sieną – norint ją papuošti įvairiais raštais, ypač pasitarnauja tapetai. Tarp šių gaminių galima rasti daugybę įdomesnių sprendimų, kurie neapsunkins viso proceso, tačiau leis sukurti labai žavingą aplinką. Galima pagalvoti ir apie fototapetus: labai realistiškais vaizdiniais papuošta siena tikrai atkreips aplinkinių dėmesį.

Pamirštamos smulkios detalės

Labai svarbu suprasti, jog bet kurio kambario interjeras susideda iš visų jame esančių detalių – jos tam tikrą įtaką daro net ir tuomet, jei nėra itin pastebimos. Pavyzdžiui, nustebtumėte, kiek daug stilingų variantų galima rasti tarp karnizų – jei neatsižvelgsite į jų dizainą pasirinkimo procese, vėliau nuolat galvosite, jog prie bendro interjero būtų derėjęs šiek tiek kitoks variantas. Plačią jų įvairovę rasite Pigu.lt el. parduotuvėje arba spustelėję ant šios nuorodos – https://pigu.lt/lt/baldai-ir-namu-interjeras/roletai-uzuolaidos-karnizai/karnizai.

Įsidėmėję šias klaidas, plėtodami bet kurio kambario interjerą, daug paprasčiau sukursite būtent tokią aplinką, apie kokią ir svajojote. Visgi, labai svarbu, kad galutinis rezultatas labiausiai patiktų Jums – net ir tuomet, jei Jūsų nuomonė nesutampa su tuo, ką pataria interjero dizaineriai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close