Vasara baigėsi, tačiau metas ledams – ne!

Tikriausiai visi žinome tas akimirkas, kuomet norime kažko saldaus: tas jausmas mus aplanko visais metų laikais, o kai vasarą jį papildo ir troškimas atsigaivinti – tuomet ledai tampa pačiu geriausiu dalyku visame pasaulyje! Dėl ledų mes pametame galvas, tačiau kartais šaldiklyje jų nė su žiburiu nerandame, o į parduotuvę eiti taip pat nesinori. Puikia išeitimi tampa naminiai ledai, tačiau kaip juos pasigaminti, kad skonis būtų toks pat nuostabus, kaip ir pačioje geriausioje itališkoje ledainėje?

Vienas, du – ledai pagaminti!

Ledai ant pagaliuko yra itin greitas ir paprastas ledų gaminimo būdas, patiksiantis tiek norintiems atsigaivinti, tiek ir patiems didžiausiems smaližiams. Mėgstamiausias uogas ar vaisius supjaustykite, sudėkite į patogius, dažniausiai silikoninius indelius su pagaliukais ir užpilkite sultimis, limonadu, pienu ar tų pačių vaisių tyre. Tokius galima nesunkiai pasigaminti ir neturint specialių formelių – indelius pakeiskite plastikiniais jogurto ar varškytės puodeliais, o vietoj pagaliuko įstatykite arbatinį šaukštelį. Ledai ant pagaliuko – puikus pasirinkimas norintiems išbandyti daugybę skirtingų skonio variacijų, mat vienu metu galima pagaminti didesnį ledų porcijų skaičių.

Natūralūs ledai ir pagardų įvairovė

Naminiai ledai tokie skanūs, jog norisi juos valgyti didžiausiais šaukštais, o švelniam plombyro skoniui puikiai derant su įvairiais vaisiais, uogomis, šokolado gabalėliais bei sirupu nepastebėsi, kaip greitai jų tiesiog nebeliks. Nors šių ledų gamyba užtrunka kiek ilgiau, tačiau pats gamybos procesas reikalauja tik sumaišyti skirtingus ingredientus – šaldytus vaisius, jogurtą bei pieną – ir gautą masę atšaldyti. Pastarajam žingsniui patogu naudoti specialius ledų maišymo aparatus, – ledų skonio tai nepakeičia, tačiau gali padėti greičiau jais mėgautis. Pagamintų ledų rutuliukus patogu skanauti iš vaflinių ragelių ar sumaišius pieno ir ledų kokteilį, o pagardų įvairovę leis atskleisti popieriniai ledų indeliai ir juose patiekiami šaltieji skanėstai. Pastaruoju metu pasaulyje itin išpopuliarėjo ledų valgymas juos susukus į mažus ledų ritinėlius bei suspaudus ledų kvadratėlį tarp dviejų sausainių tarsi šaltą sumuštinį.

Nesvarbu, kokie – svarbu, kad ledai! Patys tikriausi naminiai ledai turi būti pagaminti su meile, o valgomi mėgaujantis jų skonio išraiškingumu bei artimų žmonių draugija.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close