Kokios profesijos siekti Alytuje?

Daugumai jaunų (ir ne tik) alytiškių rūpimas klausimas – kokios mano karjeros perspektyvos, jeigu aš liksiu čia gyventi? Tai ir padėsime padaryti apžvelgdami galimybes dirbti viešose ir privačiose įmones.

Galimybės viešajame sektoriuje

Vienas iš didžiausių darbdavių Lietuvoje – viešosios įmonės ir įstaigos, aptarnaujančios gyventojus ir svečius. Alytaus savivaldybė įdarbina šimtus darbuotojų skirtingomis profesijomis. Nuo komunikacijos, rinkodaros įgūdžius turinčių žmonių, iki žemėtvarkos, žemės ūkio specialybė įgijusių žmonių. Itin įdomus skyrius – miškininkystės. Įsigiję šią specialybę prižiūrėsite, kad medienos supirkimas Alytuje vyktų sklandžiai, pagal sukurtus reglamentus ir nuostatus. Kalbėsite su įmonėmis ir kitais atsakingais asmenimis dėl būsimų konkursų ir prižiūrėsite miškų apsaugos ir tvarkymo pastovių darbų eigą. Dirbdami viešoje įmonėje žinosite, kad dirbate visų gyventojų ir miestiečių labui tad be galimybės dirbti itin įvairias profesijas galėsite pajusti ir pilnatvės jausmą.

Darbas privačiose įmonėse gali būti toks pat gerai apmokamas ir perspektyvus, kaip ir didmiesčiuose

Alytuje yra įsikūrę daug privačių stambių įmonių, kurios verčiasi itin įvairiomis paslaugomis – nuo logistikos iki veterinarijos. Rekvizitai.vz.lt duomenimis, Alytuje yra registruota daugiau nei penki tūkstančiai skirtingų įmonių. Rengiantis karjeros planą dirbant Alytuje – itin naudinga pabaigti aukštąją mokyklą ir tapti kvalifikuotu specialistu savo pasirinktoje srityje. Faktas yra tas, kad geras ir kvalifikuotas specialistas bus naudingas visur – ir sostinėje, ir Alytuje tad įgiję aukštąją išsilavinimą tikrai nepralošite nepriklausomai nuo to, kur norite dirbti. O itin gerai kvalifikuoti specialistai, kurių yra trūkumas, gali būti apmokami net geriau negu Vilniuje, ir darbą rasti kur kas greičiau, kadangi daug kvalifikuotų žmonių emigruoja būtent į didmiesčius, bet gamybos įmonės yra įsikūrę mažesniuose miestuose kaip Alytus, kur gaminti produktus yra pigiau. Taigi, tokios įmonės griebiasi ko tik įmanoma, kad rastų sau projektų vadovus, gamybos vadovus, inžinierius bei aukštos kvalifikacijos specialistus. Tad pagrindinė rekomendacija kuriant karjerą Alytuje – pasidomėti kokioje srityje norite dirbti, kokios galimybės įsidarbinti po studijų ir įgyti kuo aukštesnę kvalifikaciją, kad nestrigtumėte kylant karjeros laiptais.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close