Keliauti kemperiu yra ne tik labai smagu, tačiau ir labai saugu, gali būti ir labai patogu, svarbiausia turėti reikalingiausius daiktus, apgalvoti kuo daugiau smulkmenų ir pasiruošti kelionei dar iki išvykimo. Jeigu iki šiol niekada neteko keliauti su kemperiu – tokiu atveju šis straipsnis kai tik Jums. Aptarsime pačius svarbiausius akcentus kuriuos turi žinoti visi planuojantys keliauti su šia transporto priemone.

Dokumentai – visada šalia

Pasiruošimas kelionei prasideda nuo tinkamiausių dokumentų pasirinkimo, kurie ne tik vienas svarbiausių, tačiau pats svarbiausias dalykas be kurio  nei iš vietos. Daugeliui atrodo, kad reikalingi dokumentai tai tik ID kortelė, kai kuriais atvejais gali būti reikalingas pasas. Tikrai ne. Svarbu pasirūpinti ir visais transporto priemonių reikalingais dokumentais, taip pat – vairavimo pažymėjimu. Galiausiai – kuo daugiau skaitykite apie tą šalį į kurią keliaujate. Ši informacija gali padėti kur kas paprasčiau susiplanuoti savo kelioninį dokumentų lagaminėlį.

Sveikata – svarbiausia

Jeigu dokumentai jau yra sudėti – laikas pasirūpinti ir vaistukais, taip pat, kitomis medicininėmis priemonėmis, kurios užtikrins kad kelionių metu pavyks visada gerai jaustis. Pačiuose kemperiuose taip pat visada reikia turėti vaistinėlę, kadangi tai nustato KET.

Visgi, tokiose vaistinėse vaistų gana mažai, juolab, ne visada tinka tokie, kokių Jums dažniausiai reikia. Taigi, pasipildykite vaistinėlę pagal savo poreikius. Jeigu vykstate ilgai kelionei – pasirūpinkite ir vaistų receptais.

Kelionės planas – taupantiems laiką

Jeigu norite, kad keliauti būtų paprasčiau ir netektų stoti tokiose vietose, kurios neatrodo vertos dėmesio, jeigu norite pamatyti kuo daugiau  – tokiu atveju geriausia yra susidaryti kelionės planą.

Žinoma, šiuo metu keliaudami visada galite iškart naršyti, tikrinti faktus ir pikti bilietus. Tačiau dažniausiai neturint tikslaus plano dažnai nuvažiuojama nuo kelio ir galiausiai sugaištamas laikas ten, kur galima buvo to išvengti. Taigi, kelionės planas yra labai svarbus.

Pinigai – ir gryni

Galiausiai, labai svarbu pasirūpinti pinigais, kadangi ne visada galima atsiskaityti banko kortelėmis. Taip pat grynieji turi būti laikomi kemperyje ir dėl saugumo. Svarbiausia jų nelaikyti toje pačioje vietoje, paskirstykite per kelias. Taip pat plačiau pasidomėkite – kaip su atsiskaitymu kortelėmis tam tikroje šalyje į kurią planuojate keliauti.

Norintiems pilnavertiškos ir patogios kelionės rekomenduojama apsilankyti pas Puikūs Kemperiai, kur profesionalus kolektyvas pakonsultuos įvairiausiais klausimais bei padės pasirūpinti specialia kemperių įranga.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close