Svarbiausi WEB hostingo bruožai

WEB hostingo paslaugos kai kuriems asmenims vis dar gana mažai pažįstamas terminas. Tiesiog verslininkai, kurie turi internetinius puslapius, bendradarbiauja su specialistas, kurie visas reikalingas paslaugas nuo domeno pasirinkimo iki puslapio talpinimo serveryje atlieka greitai, paprastai ir be jokios papildomos pagalbos iš verslininkų.

Visgi, sužinoti daugiau apie šias paslaugas tikrai verta. Tai gali paskatinti pasirinkti kitą paslaugų planą, galiausiai, apskritai pasirinkti kitą įmonę, kadangi ne viena teikia hostingo paslaugas, tačiau tikrai ne visos vienodai geros. O juk norisi geriausio kainos bei kokybės santykio, taip?

Hostingo veikimo principas yra gana paprastas, tačiau jeigu jūs nedirbate šioje sferoje – tokiu atveju jums paprasčiausiai neverta gaišti laiko ir aiškintis smulkmenas, kadangi viskas bus padaryta už jus. Jums svarbiausia yra pasirinkti patikimą įmonę, kuri teikia tokias paslaugas. Tuomet bus viskas padaryta už jus. Tiesa, būtinai pasirinkite tą, kuris teikia ne tik talpinimo, tačiau ir priežiūros paslaugas. Geriausiai, kai mokate mėnesinį mokestį, tačiau juks nereikia apie nieką galvoti, kadangi veikimu rūpinasi savo sferos profesionalai.

Lygiai taip pat kai kuriems labai svarbu, ar hostingo valdymas yra sudėtingas. Sunku atsakyti, kadangi kiekvienas asmuo turi savitą santykį su sistemomis ir vieni greičiau, o kiti lėčiau supranta kas ir kaip. Bet kuriuo atveju – geriausia kai visi darbai yra atlikti už jus. Tokiu atveju neteks sukti galvos dėl smulkmenų, kadangi jos visada bus tvarkingos.

Taip pat turintiems laiko galime pasiūlyti susipažinti su galimais hostingų tipais. Tokiu atveju galbūt paprasčiau pasirinkite sau labiausiai tinkamą. Vėlgi, tai tik papildoma info, kuria nereikia skirti savo laiko, jeigu tai Jūsų nedomina. Tai darykite tik tokiu atveju, kai aktualu ir kai orite tiksliai žinoti – kuris variantas yra pats geriausias.

1. Shared web hostingas. Tai geriausias pasirinkimas tokiu atveju, kai taupote. Jis yra pigiausias, tačiau dažniausiai ir funkcionalumo prasme pats paprasčiausias. Tai geriausias pasirinkimas tokiu atveju, kai reikia talpinti nesudėtingo tipo internetines svetaines.

2. Cloud hostingas. Vertinamas todėl, kad nereikia daug techninių žinių, kad pavyktų užtikrinti jo funkcionalumą. Taip pat labiausiai tinka tokiu atveju, kai internetinės svetainės nėra labai didelės ir labai sudėtingos.

3. VPS hostingas. Šis variantas jau dažniausiai laikomas kiek sudėtingesniu, tad žmogus, kuris ori jį tinkamai prižiūrėti – turi daugiau laiko skirti sėdėjimui prie šio niuanso ir tuo pačiu daugiau dėmėtis – kaip tiksliai jis turi būti valdomas.

4. Dedikuotas hostingas. Tai yra profesionalų pasirinkimas. Puikiai tinka labai dideliems ir sudėtingiems projektams. Tokio tipo paslaugų kainos yra gana didelės, tačiau skirti verta, kadangi kokybė taip pat labai puiki ir atitinkanti poreikius.

Ar verta kartu su hostingo paslaugomis užsisakyti ir domeną?

Skiriasi kiekvieno asmens poreikiai. Tačiau tie, kurie taupo laiką ir nori gauti daugiau, tačiau sumokėti mažiau – turėtų rinktis domenus, kurie teikiami, parduodami karu su hostingais. Tokiu atveju  paslaugų paketas tikrai kainuos pigiau nei užsisakant paslaugas atskirai. Tikrai ne visos įmonės teikia tokius pasiūlymus, tad pasidomėkite plačiau.

Kuo daugiau kriterijų bus įvertinta –  tuo tikresnis galite būti, kad galiausiai rasite tą variantą, kuris Jums labiausiai tinka. Visomis prasmėmis. Šiuo metu. Daugelis įmonių siūlo savo paslaugas, tad tikrai naudinga kuo detaliau įvertinti kiekvienos iš jų pasiūlymus.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close