Soti mišrainė žiemai (tiks ir sriuboms)

Reikės: 2 kg kopūstų, 2 kg pomidorų, 1 kg raudonųjų paprikų, 1 kg morkų, 1 kg svogūnų, 400 ml aliejaus, 1 stiklinės cukraus, 0,5 stiklinės druskos, 200 ml acto (9 proc.), kelių žirnelių juodųjų pipirų.

Visas daržoves supjaustykite šiaudeliais (pomidorus prieš tai nulupkite) ir dėkite į puodą. Suberkite visus prieskonius, druską bei cukrų, išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje kelioms valandoms.

Po to mišrainės masę virkite maždaug 60 minučių, kol visos daržovės suminkštės. Išvirusią mišrainę sudėkite į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždarykite. Palaikykite stiklainius šiltai apklotus kelias valandas, o paskui išneškite į vėsesnę vietą arba rūsį.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close