Bavariškai raugti agurkai
Reikės: 1 kilogramo agurkų, 1 (mažo) svogūno, 1 morkos, 2–3 skiltelių česnako, krapų, 2 arbatinių šaukštelių cukraus, 1 arbatinio šaukštelio druskos, 45 ml 9% acto.
Pirmiausia užmerkite agurkus šaltame vandenyje maždaug 4–5 valandoms.
Po to į sterilizuotų stiklainių dugną dėkite pirmiausia morką, supjaustytą griežinėliais, tada česnako skilteles, krapo šakelę bei supjaustytą svogūną.
Nupjaukite agurkų galiukus ir tankiai sudėkite į stiklainį. Berkite į stiklainį druską, cukrų ir supilkite actą. Užpilkite šaltu vandeniu ir sterilizuokite.
Dėkite stiklainį su agurkais į puodą, užpilkite vandeniu „iki pečių“ (kakliuko) ir sterilizuokite nuo vandens užvirimo momento puode ne ilgiau kaip 3 minutes.
Po to iškart užsukite dangtelį ir užklokite, kol visiškai atvės.