Liepos 13 d. žygeiviai mynė ne tik Birštono bei Prienų takais, bet ir Veiverių krašte.

Čia į 20 kilometrų pėsčiųjų žygį Veiverių apylinkėmis, skirtą Vietovardžių metams paminėti, pakvietė Skriaudžių kaimo bendruomenė, Veiverių kultūros ir laisvalaikio centras bei Veiverių seniūnija.

Į žygį prie Juodbūdžio bendruomenės namų susirinkusius žygeivius pasveikino Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės Prienų šaulių 6-osios kuopos vadas Egidijus Visockas, o savo patarimais ir treniruote pagelbėjo sporto ir sveikatingumo klubo „Veiva“ vadovė ir trenerė Daiva Macijauskienė.

Įveikusius pirmuosius penkis kilometrus žygeivius jau Leskavoje pasitiko klubo „Mes kitaip“ atstovė Lijana Ežerskytė. Žirgų sporto atstovė kartu su kolege Leskavoje esančiame manieže visiems keliautojams padovanojo mini konkūrų varžybas, po kurių visi norintieji galėjo ne tik paliesti sportinius žirgus, bet ir jai pajodinėti. Žemaitukai mielai sutiko ant balno priimti net ir nedrąsiausius jojikus.

Atsisveikinę su žirgais, žygeiviai pasuko Skriaudžių link. O Skriaudžiuose prie jų prisijungė ir prie Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro Skriaudžių laisvalaikio salės laukę nauji bendrakeleiviai. Žygį buvo galima pradėti ir baigti bet kuriame maršruto tarpiniame taške.

Palikę Skriaudžius, žygeiviai nukeliavo Veiverių kryptimi, iš kur, vos akimirkai sustoję atsikvėpti, vėl pasuko į Juodbūdį, kuriame visų laukė diplomai bei puikios akimirkos.

Visą kelią žygeivius lydėjo ir jaunieji šauliai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close