Lietuvos šimtmečiui – šimtas inkilų

Prienų lopšelio-darželio „Pasaka“ auklėtojos Reginos Jankauskienės, ugdančios „Kačiukų“ grupės vaikučius, ir aktyvių tėvelių iniciatyva Meškapievio miške buvo iškelta daugiau nei šimtas inkilų.

Prie šios iniciatyvos prisijungė ir šio darželio „Pelėdžiukų“ grupė (auklėtoja Loreta Bendinskienė) bei „Ąžuolo“ progimnazijos Ašmintos daugiafunkcio centro mokiniai (mokytojos Rasa Vaitauskaitė ir Rita Margelevičiūtė).

Už tai, kad šimtas paukščių šeimų turės naujus namelius, vaikams ir jų tėveliams dėkojo medžiotojų būrelio „Prienai“ vadovas Giedrius Aleknavičius.

Medžioklės ir gamtos žinovas Linas Aleknavičius vaikams priminė, kad inkilus medyje reikia kabinti ne žemiau kaip 2–2,5 metro nuo žemės, o landa turi būti atsukta į pietus ar pietryčius. Miške pakabintuose inkiluose apsigyvens zylės, bukučiai, kukučiai.

Šventėje dalyvavo ir Seimo narys Andrius Palionis. Už iškeltus inkilus, už tai, kad didelis būrys paukščių turės namus, jis padėkojo šios iniciatyvos sumanytojoms bei pagalbininkams ir apdovanojo juos Lietuvos šimtmečio ženkliukais.

Medžiotojų būrelio „Prienai“ nariai ne tik padėjo medžiuose pakabinti inkilus, bet ir visus šventės dalyvius pavaišino ant laužo virta sriuba.

Viena iš akcijos organizatorių „Kačiukų“ grupės mama Jurgita Juozaitytė pasakojo, kad ši inkilų kėlimo akcija Prienų krašte – jau ketvirtoji. Ir beveik visose šventėse, kurios vyko skirtingose vietovėse, dalyvavo gamtininkas Selemonas Paltanavičius. Jis buvo pažadėjęs atvykti ir šįkart. Deja, sutrukdė netikėti darbai. Tačiau vaikai prisimena gamtininko apsilankymą „Kačiukų“ grupėje prieš tris mėnesius ir jo skaitytas pasakas.

Gamtininkas šventės dalyviams atsiuntė laišką.

Mieli mano krašto vaikai, jų tėveliai, miškininkai ir visi kiti geri dėdės bei tetos!

 

Šiandien negalėjau atvykti ir kartu su Jumis iškelti zylei skirto inkilo, nepapasakosiu apie paukštelius gyvu žodžiu. 

Bet tikiu, kad Jūs visi tai darysite taip nuoširdžiai ir smagiai, kad paukščiukai džiaugsis, giedos ir pagaliau atneš pavasarį. Jis jau visai čia pat. 

Ačiū Jums už šį ir visus kitus gerus darbus. Žinokite, kad gamtai nebūna didelių ar mažų gerų darbų. Jie visi vienodai svarbūs ir reikalingi. Ir šie kačiukų bei pelėdžiukų darbeliai tikrai išliks ilgai visur – ir gamtoje, ir jų širdelėse.

Smagios Jums šventės, smagaus pavasario.

 

Jūsų draugas ir bičiulis

Selemonas Paltanavičius

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close