Ką svečiams iš užsienio parodytumėte Prienuose?

Nikolajus Trubejavas

Pirmiausia Nemuną ir jo kilpas, tik nėra tinkamos vietos, iš kur juo grožėtis. Miestas gražiai matosi nuo Nuotakų kalno. Nuo Kauno atvažiuojančius pasitinka sklandytuvas, nuo Vilniaus – Lietuvos didysis kunigaikštis Kęstutis. Jei svečiai atvažiuotų kalėdiniu laikotarpiu, tai būtinai atvesčiau į aikštę prie miesto eglės, vasarą – už Nemuno prie estrados, dar pasivaikščiotume Žvėrinčiaus miško takais. Gaila, kad dviračius galima išsinuomoti tik Birštone, todėl nelieka galimybės apvažiuoti Prienų. Juk miestas gražus, sutvarkytas. Svečius galima būtų nuvežti į Pociūnus ir, jei aukščio nebijo, galėtų į miestą ir apylinkes pasižiūrėti iš paukščio skrydžio.

Rasa Gūžienė

Gražūs mūsų Prienai – tvarkingi, daug renovuotų namų, vasarą visur žydi gėlės, įrengta daug žaidimų aikštelių. Negėda svečius po miestą vedžioti! Pirmiausia svečiams pasiūlyčiau užsukti į muziejų, kur susipažintų su mūsų krašto istorija, garsiais žmonėmis. Daug ką galima pamatyti ir toliau nuo Prienų: Balbieriškio atodanga, Šilavoto Davatkynas, Pociūnai, iš kur galima pakilti lėktuvu ir iš viršaus pasižiūrėti į miestą, į mūsų gamtą, Nemuną. Kiekvienoje seniūnijoje yra gražių ir įdomių vietų, tik kur turistas gali rasti informacijos apie tas vietas? Galėtų nors miesto centre būti stendas su žemėlapiu, kuriame būtų nuorodos apie lankytinus objektus, maitinimo ir nakvynės vietas. Nesutinku su kai kurių žmonių nuomone, kad pas mus gyvena vien girtuokliai, nevaleikos, kad Prienai – merdintis miestas. Gerai dabar ir dar viskas gerėja, o jei dar kiekvienas nors po truputį prisidėtų, ne vien peiktų ir kritikuotų, būtų dar geriau.

Martynas Pikas ir Neringa Lenčiauskaitė

Mes pirmiausia parodytume renovuotas mokyklas, Prienų krašto muziejų, kultūros centrą. O kiek piliakalnių yra Prienų savivaldybėje! Turime didžiuotis ir nuostabia gamta bei Nemunu. Dar Degsnės maumedynas su aukščiausiu Lietuvoje medžiu, Šilavoto Davatkynas. Atvažiuojant iš Kauno arba Vilniaus svečius pasitinka simboliai: sklandytuvas, šv. Jurgis, kunigaikštis Kęstutis. Būtų gražu, kad koks nors simbolinis paminklas pasitiktų ir atvykstančius iš Alytaus ar Marijampolės pusės. Prie įvažiavimų į Prienus ir miesto centre reikėtų informacinių stendų apie lankytinas vietas ar nors nuorodos į internetinį puslapį, kuriame galima sužinoti, ką Prienuose ir Prienų krašte aplankyti, kur pavalgyti, pernakvoti.

Stasė Sabaliauskienė

Prienai gražiai tvarkosi, jau negėda svečius nei iš kito miesto, nei iš užsienio atvežti. Žinoma, pirmiausia žavi Nemunas ir jo kilpos, miškai, ežerai. Širdį skauda matant griūvančius buvusių kareivinių pastatus, „Revuonos“ viešbutį. Bet gal laikui bėgant ir šitie pastatai bus sutvarkyti.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close