Ar pritariate Vyriausybės sprendimui didinti gydytojų algas?

Jolanta Gervienė

Pritariu. Gydytojai labai ilgai mokosi, o pradėję dirbti gauna kapeikas. Mes – mokesčių mokėtojai – juos išmokom, o paskui jauni specialistai išvažiuoja į užsienį. Likę Lietuvoje dirba per kelias ligonines ir dėl to, manau, nukenčia jų darbo kokybė. Juk gydytojų darbo krūviai dideli, atsakomybė – milžiniška, o kai „ieškant“ didesnės algos tenka dirbti iš ryto vienoje ligoninėje, po pietų – kitoje, esančioje už keliasdešimt kilometrų nuo pirmosios, tai normalu, kad gydytojas būna pavargęs ir negali kokybiškai atlikti pareigų.

Emilija Aleksevičiūtė

Atlyginimus padidinti reikia daugelio profesijų atstovams, gydytojams – taip pat. Tikėkimės, kad po kurio laiko padidės ir kitų algos. Galima abejoti, kodėl pirmiausia gydytojams, juk jie, kaip kalba žmonės, antrą algą gauna „į kišenę“. Neduokim kyšių patys, ir nereikės skaičiuoti svetimų pinigų. Nors kaip neduosi, kai sveikata – brangiausias turtas, o gydytojų dėmesys, visuomenės manymu, ligoniams, kurie „davė“, kitoks, nei tiems, kurie „nedavė“.

Valdas Kuzminskas

Gerai, kad padidins, – nors ne kažkas tie 20 proc., bet vis šis tas. Gal dar labiau reikėtų padidinti pensijas, nes pensininkai ne gyvena, o tik egzistuoja, pinigų užtenka tik vaistams. Kai gydytojų algos bus padorios, nebereikės ir kyšių imti – jie neberizikuos.

Juozas Vaišnys

Reikia gydytojams padidinti atlyginimus, nes ir taip ne per daug jų Lietuvoje liko. Visų mažos algos, bet reikia nuo ko nors pradėti. Gerai, kad pradedama nuo gydytojų, juk mes juos išmokslinam, o jie dingsta, išvažiuoja ten, kur algos 5–6 kartus didesnės. Gydytojams sunku, per popierizmą jie neturi kada net paciento rimtai apžiūrėti. Jei gydytojų netrūktų, jie galėtų daugiau laiko skirti gydymui, o ne tik prabėgomis pažiūrėti.

Irena Baltramiejūnienė

Gerai, kad padidins gydytojams atlyginimus, gal tuomet jiems nebereikės lakstyti per kelias ligonines, galės daugiau laiko skirti ligoniams. Juk dabar jie, ypač jauni, turbūt uždirba mažiau nei koks svirduliuojantis ir jokių mokslų nebaigęs grioviakasys. Valdžia, nors ir žada gydytojams atlyginimus pakelti, bet dar vis tiek kalba, kad pinigų biudžete trūksta. Gal blogai ieško ir ne taip skirsto? Pabrangino alkoholį, tai va, tuos pinigus tegu ir skiria gydytojams.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close