Ne tik didžiųjų miestų, bet ir Prienų parduotuvėse galima nusipirkti produktų, kuriuos tekdavo paragauti tik užsienio šalyse arba pamatyti televizijos kulinarinėse laidose. Naujovių mėgėjams kas savaitę pasiūlysime susipažinti su vienu egzotiniu vaisiumi ar daržove ir pateiksime iš jų gaminamų patiekalų receptų.

Iš Pietų Amerikos kilęs desertinis vaisius dažnai įvardijamas kaip vienas skaniausių. Minkštimas yra baltas, kreminis, konsistencija primena avokadą. Anona pasižymi saldžiarūgščiu skoniu, kuris primena ananasų, braškių ir bananų arba papajos, vanilės ir ananasų mišinį.

Anonos pasižymi didele vitamino C, kalcio bei kitų elementų koncentracija. Šiame vaisiuje randamas antioksidantas acetogeninas padeda įveikti onkologines ir helmintų sukeltas ligas bei maliariją. Anonos gerina smegenų veiklą, mažina nervų sistemos dirglumą, įtampą ir netgi gali padėti saugantis nuo tokių sveikatos sutrikimų kaip Parkinsono liga, nes anonų sudėtyje gausu vitamino B6.

Sunokę šie vaisiai  būna minkšti, kaip avokadai, tačiau jei tokių nerandate parduotuvėje – ne bėda, jie per keletą dienų pabaigs bręsti kambario temperatūroje. Sunokusius vaisius rekomenduojama laikyti šaldytuve.

Vaisiaus žievė ir juodos sėklos yra nevalgomos, o baltą minkštimą galima tiesiog kabinti šaukšteliu. Galima užlašinti kelis lašus citrinos sulčių. Šių vaisių galima dėti į vaisių kokteilius ir salotas, šerbetus, ledus.Gurmanai šį vaisių derina su ančiuviais, gamina iš jo želė, šerbetą, suflė ir kitus desertus.

Suflė su anona

Reikės: 240 ml sutrintų anonos vaisių, 6 kiaušinių, 120 ml pieno, 3 valg. šaukštų cukraus, 1 valg. šaukšto apelsinų sulčių, 1 valg. šaukšto miltų, 1 valg. šaukšto sviesto.

Atskirtus kiaušinių baltymus palikite pastovėti kambario temperatūroje. Tuo metu paruoškite pusantro litro talpos suflė indą: ištepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi. Indą atšaldykite. Nedideliame puode sumaišykite 2 šaukštus cukraus su miltais, užpilkite pienu ir kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami, kol pradės tirštėti. Išplakite kiaušinių trynius, sumaišykite su šiek tiek pieno padažo, vėliau viską supilkite į puodą su karštu padažu. Kaitinkite, kol sutirštės, padėkite pravėsti. Įmaišykite trintą anoną. Po truputį suberdami šaukštą cukraus, išplakite kiaušinių baltymus. Nupilkite 250 ml plaktų baltymų, į juos per kelis kartus įmaišykite pieno padažą. Pilkite masę į atšaldytą indą ir pusvalandį kepkite 190 laipsnių temperatūroje. Suflė patiekite su apelsinų padažu.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close