Pažaislio muzikos festivalis Pociūnų aerodrome

Rugpjūčio 5 d., šeštadienį, 20 val., Pociūnų aerodrome į energingą koncertą, dedikuotą dainininkei Natalie Cole Pažaislio muzikos festivalio klausytojus pakvies Petro Tadaro diriguojamas Kauno bigbendas ir publikai puikiai pažįstama solistė Vilija Matačiūnaitė. Amerikiečių kilmės dainininkė ir dainų kūrėja N.Cole ‑ žymaus XX a. vidurio atlikėjo Nato Kingo Cole ir džiazo vokalistės Maria Cole dukra. Talentingų tėvų atžala dar karjeros pradžioje sulaukė didžiulio populiarumo, atlikdama savos kūrybos ritmenbliuzo stiliaus dainas. Devintojo XX a. dešimtmečio pradžioje dainininkės repertuaras laipsniškai pasikeitė pop ir džiazo muzikos kryptimi. N.Cole net devyniolika kartų buvo nominuota Grammy apdovanojimui ir devynis kartus tapo jo laureate. Didžiausią pripažinimą šiai solistei pelnė Grammy apdovanojimą pelnęs albumas „Inseparable“. Greta vokalistės karjeros ji suvaidino ne vieną įsimintiną vaidmenį televizijos ir kino filmuose. N.Cole šį pasaulį paliko prieš dvejus metus, būdama 65 metų amžiaus. Pagerbiant dainininkės atminimą koncerto metu skambės talentingų atlikėjų interpretuojami nuostabiausi kūriniai iš N.Cole repertuaro.

Kauno bigbendas džiazo mylėtojus savo muzikavimu džiugina jau dvidešimt penkerius metus. Baigiantis 1992 metams orkestre „Ąžuolynas“ susiformavo P.Tadaro vadovaujama džiazo mėgėjų grupė, kuri netrukus įgavo biudžetinės įstaigos statusą. Per ketvirtį amžiaus kolektyvas tapo svarbiausių šalies džiazo įvykių liudininku, dalyviu ir kūrėju. Ilgą laiką buvęs vieninteliu municipaliniu džiazo orkestru, jau kelioms atlikėjų ir klausytojų kartoms Kauno bigbendas tapo gyva džiazo mokykla. Be šio kolektyvo sunkiai įsivaizduojamos kasmetinės Lietuvos džiazo šventės ‑ Kaunas Jazz, Klaipėdos pilies džiazo festivalis, Šiaulių bigbendų festivalis, o Birštono džiazo festivalyje bigbendas groja nuo pat įsikūrimo. Kauno bigbendo atliekama muzika skamba tiek prestižinėse koncertų salėse, tiek daugiatūkstantinėse arenose. Kartu su kolektyvu muzikuoja aukščiausios prabos džiazo profesionalai solistai, taip pat populiariosios muzikos dainininkai. Ilgus metus kolektyvui vadovavo legendinis džiazo muzikantas ir dirigentas Romualdas Grabštas, o šiuo metu Kauno bigbendas yra vienas iš koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ padalinių.

N.Cole emocijas ir nepakartojamą energiją klausytojams perteiks gerai pažįstama atlikėja V.Matačiūnaitė. Nuo pat vaikystės aktyvumu pasižymėjusi dainininkė kryptingai siekė atlikėjos kelio: lankė mokyklos chorą, tobulino balsinius įgūdžius Artūro Noviko džiazo mokykloje, Onos Valiukevičiūtės studijoje „Mikrofonas“, kurį laiką mokėsi dainuoti pas Rositą Čivilytę, studijavo Vilniaus kolegijoje. Lietuvos publika ją atsimena kaip energingą televizijos projekto „Kelias į žvaigždes“ dalyvę, nuo to laiko V.Matačiūnaitę nuolatos galima išvysti dalyvaujant daugelyje televizijos laidų, projektų bei šou, koncertuojant kartu su kitais žinomais atlikėjais, vaidinant miuzikluose bei televizijos filmuose.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close