Protmūšis „Būk protingas – būk blaivus“.

Kovo 29 dienos vakarą Prienų kultūros ir laisvalaikio centre įvyko pirmasis Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro protmūšis „Būk protingas – būk blaivus“. Išbandyti savo jėgų ir proto žvitrumo susirinko 7 komandos: „M3“, „Riešutas“, „Jiezno gimnazija“, „Ofisas 1“, „Ofisas 2“, ,,Prienų jaunieji šauliai 1“, ,,Prienų jaunieji šauliai 2“. Komandoms, kurių kiekvieną sudarė trys asmenys, buvo pateikta įvairių klausimų alkoholio žalos temomis, teisiniais aspektais, taip pat įdomiųjų klausimų. Nugalėjo „Jiezno gimnazijos“ komanda.

Organizuodamas šį renginį, Prienų r. sav. visuomenės sveikatos biuras sugalvojo kitokiu formatu pateikti aktualią temą – blaivybę, susijusią su sveikata.

Lietuvoje ši problema yra labai opi. Mūsų šalis yra viena pirmaujančių pagal alkoholio suvartojimą per metus. Vienam žmogui tenka maždaug 18 l alkoholio, mus lenkia tik Baltarusija ir Moldavija. Galime pasidžiaugti, jog pasiteisino pasirinkta kita žinių pateikimo forma. Renginio dalyviai teigė sužinoję naujų faktų apie žalingą alkoholio poveikį sveikatai. Renginio metu vyravo šilta, linksma atmosfera.

Ačiū dalyvavusiems ir sveikiname nugalėtojus!

Ateityje planuojame daugiau proto mūšių aktualiomis sveikatos temomis.

Visuomenės sveikatos stebėsenos specialistė Justina Dobilienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close