„Rudeninė karuselė 2016“ sukosi Birštone

Lapkričio 12 dieną Birštono kultūros centre skambėjo jaunimo balsai – čia jau ketvirtą kartą vyko vaikų ir jaunimo populiariosios muzikos festivalis-konkursas „Rudeninė karuselė“.

 

Šis festivalis-konkursas yra viena iš vaikų ir jaunimo saviraiškos, kūrybiškumo, bendravimo ir bendradarbiavimo ugdymo formų, kuria siekiama puoselėti ir dainavimo tradicijas, populiarinti dainininkų meninę saviraišką. Taip atrenkami geriausi solistai ir vokaliniai ansambliai, skatinama kurti ir atlikti naujas lietuviškas dainas.

Renginį atidarė renginio iniciatorė ir sumanytoja, Birštono vokalinės studijos „Crazy“ vadovė Lijana Stakauskaitė, padainavusi dainą „Lietus“ (muzika ir žodžiai L. Stakauskaitės). Pasveikinti jaunųjų atlikėjų atvyko Birštono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė ir LR Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė.

Renginio vedėjos pristatė solidžią ir kompetentingą komisiją, kuri vertino jaunųjų atlikėjų pasirodymą. Tai: Indrė Launikonytė – profesionali atlikėja, vokalo pedagogė bei pradedanti muzikos terapeutė, šiuo metu veda muzikos terapijos užsiėmimus Vilniaus miesto psichikos sveikatos centre, vaidina roko operoje „RENT“, atliko pagrindinį vaidmenį festivalio „Birštonas Jazz 2010“ muzikiniame spektaklyje, dalyvavo Latvijos TV projekte „Baltijos balsas“, TV projekte „Lietuvos balsas“ dukart tapo finaliste; Vladas Kovaliovas – atlikėjas, dainų autorius, grupės „Volis“ vokalistas, roko operos „Jėzus Kristus – superžvaigždė“ Jėzaus vaidmens atlikėjas; spektaklių „Velnio nuotaka“, „Paryžiaus katedra“ ir „Jūratė ir Kastytis“ aktorius bei grupės „Nacija“ lyderis, projektų „Triumfo arka“ ir „Lietuvos balsas“ dalyvis; Justina Žemaitytė-Gaučienė – šokėja ir choreografė; Robertas Jasinskas – muzikantas, atlikėjas, dainų muzikos ir tekstų autorius; Ingrida Žiliūtė – Vilniaus miuziklo mokyklos vadovė, aktorė.

Festivalyje pasirodė 12–18 metų dalyviai iš Vilniaus, Kauno, Vilkaviškio rajono, Alytaus, Trakų, Prienų, Birštono, Jonavos, Druskininkų miestų.

Renginį daina „Tamsus langas“ pradėjo alytiškė Aira Radvilavičiūtė (vadovė Asta Pilypaitė), po jos į sceną kilo Areta Butkevičiūtė iš Kauno vaikų dainavimo studijos DND, Viktorija Klimaitė ir Ina Klimavičiūtė iš Vilkaviškio rajono Žaliosios Vinco Žemaičio pagrindinės mokyklos, Orestas Vyšniauskas – taip pat A. Pilypaitės mokinys. „Rudeninėje karuselėje“ dalyvavo ir Prienų meno mokyklos mokinė Milena Ruseckaitė (vadovė Vilija Urbonienė) bei Birštono meno mokyklos mokinė Emilija Radvilavičiūtė (vadovė Natalija Kesminienė).

Iš viso Birštono kultūros centro scenoje pasirodė 27 atlikėjai ir kolektyvai. Po įspūdingo festivalio-konkurso visi buvo įvertinti, o geriausieji – apdovanoti. Tiesa, po konkurso, kol vertinimo komisija svarstė ir diskutavo dėl vietų ir nominacijų, kultūros centro fojė visi dalyviai bandė nupiešti bendrą paveikslą. Ir iš tikrųjų nutapė nuostabų kūrinį, kurį verta pamatyti ir pasidžiaugti, kaip ir gražiu festivalio dalyvių muzikavimu bei dainomis.

 

 

Apdovanojimai

12–14 m. solistų grupė

I vieta – Martyna Jezepčikaitė. Vadovė Asta Pilypaitė (Alytus).

II vieta – Vytautė Gaižauskaitė. Vadovė Irena Andriuščenkienė (Kaunas).

III vieta – Indrė Bulovaitė. Vadovė Nijolė Švagždienė (Kaunas).

15–18 m. solistų grupė

I vieta – Evita Cololo. Vadovė Ronata Balkaitienė (Druskininkai).

II vieta – Aistė Žutautaitė. Vadovė Gaudrė Karvelytė (Vilnius).

III vieta – Neida Radzinevičiūtė. Vadovė Irena Andriuščenkienė (Kaunas).

III vieta – Agnieška Jankevič. Vadovė Rasa Kaušiūtė (Vilnius).

 

Ansamblių grupė (12–18 m.)

I vieta – „L.Do“. Vadovė Jūratė Miliauskaitė (Kaunas).

II vieta – „DND grupė UPS“. Vadovė Nijolė Švagždienė (Kaunas).

III vieta – „Intermezzo“. Vadovė Raimonda Kinčinienė (Jonava).

 

Nominacijos

Už išskirtinį tembrą – Vaida Deksnytė. Vadovė Marija Žilinskaitė (Vilnius).

Už sceninį judesį – „DND grupė UPS“. Vadovė Nijolė Švagždienė (Kaunas).

Už sceninį įvaizdį – Martyna Jazepčikaitė. Vadovė Asta Pilypaitė (Alytus).

Už muzikinio konteksto atskleidimą – „Intermezzo“. Vadovė Raimonda Kinčinienė (Jonava).

Už profesionalų dainos atlikimą – duetas Julija Radzevičiūtė ir Monika Umbrasaitė. Vadovės Gražina Grigaravičienė ir Neringa Kukarinienė (Jonava).

Už puikų renginį tiek dalyvių, tiek vadovų padėkų ir pagyrimo žodžių sulaukė pati L. Stakauskaitė. „Atsiliepimai apie renginį labai geri, jokių priekaištų iš dalyvių, vadovų ir komisijos. Šiais metais į konkursą pakviečiau 12–18 metų jaunimą, o 6–12 metų, jaunesnius, nukėliau į vasaros karuselę. Labai bijojau, kad į šią konkurso dalį nesusirinks pakankamai dalyvių, nes tą pačią dieną Vilniuje vyko kitas konkursas. Tačiau labai malonu, kad sulaukiau užtektinai dalyvių. „Rudeninė karuselė“ sukosi jau 4-tą kartą ir vėl sukvietė daug puikių konkurso dalyvių į Birštoną. Labai ačiū nuostabiai komisijai: Indrei Launikonytei, Vladui Kovaliovui, Ingridai Žiliūtei, Robertui Jasinskui, Justinai Žemaitytei už sunkų ir atsakingą darbą vertinant dalyvius; vadovams ir dalyviams – už puikius pasirodymus; nepakeičiamoms ir spalvingoms vedėjoms Ingridai ir Simonai. Labai džiaugiuosi, kad į renginį grįžta jau anksčiau dalyvavę „Karuselės“ dalyviai, tai pat ir komisijos nariai. Ačiū renginio rėmėjams, kurie sukasi karuselėje taip pat 4-tus metus. Už spalvingai ir efektingai apšviestus dalyvius noriu padėkoti Aivarui.
Tikiuosi, kad susitiksime ir 5-oje karuselėje“, – kalbėjo Lijana.

Renginio organizatoriai pasidžiaugė, kad ir šiais metais paramos ranką ištiesė konkurso-festivalio partneriai ir rėmėjai. Tai Seimo narys Andrius Palionis, J. Palionio labdaros ir paramos fondas, Birštono savivaldybė, Birštono kultūros centras, sanatorijos „Eglė“, „Tulpė“, Centro SPA, UAB „Birštono mineraliniai vandenys ir Ko“ „Asmeniška krautuvėlė“, UAB „Ernas“, Birštono turizmo informacijos centras, svečių namai „Audenis“, „Sušinė“, Birštono vienkiemio darželis-mokykla, informaciniai rėmėjai: „Naujasis Gėlupis“, „Krašto vitrina“, „Gyvenimas“.

15007985_10209295092513267_2051488094_o

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close