Būstą draudžiantys Prienų gyventojai gauna dovanų būsto savininko civilinės atsakomybės draudimą

Įsibėgėjus šildymo sezonui, vis dažniau fiksuojami šildymo sistemų gedimai. Skaudžiausias pasekmes sukelia gaisrai, neretai kylantys dėl netvarkingų židinių ar dūmtraukių – tuomet nuostoliai gali išaugti ir iki 150 tūkst. eurų. Todėl būstu besirūpinantys Prienų gyventojai aktyviai naudojasi nauja galimybe: apdraudžia savo turtą, o būsto savininko civilinės atsakomybės draudimą gauna nemokamai.

Ir nuostoliai, ir nepatogumai

Ne gyvybės draudimo bendrovės „Compensa Vienna Insurance Group“ sukauptais duomenimis, dažniausiai pasitaikančios nelaimės, susijusios su šildymo sistemomis, – užšąlantys radiatoriai ar trūkę vamzdžiai. Taip pat gaisrai, kylantys dėl netvarkingų židinių ar dūmtraukių.

„Sugedus šildymo sistemai gyventojų patiriami nuostoliai prasideda nuo 500 eurų, o nuostoliai, kuriuos nulemia netvarkinga krosnis ar dūmtraukis – nuo 1000 eurų. Tačiau esame užfiksavę ir tokių atvejų, kai šios sumos siekė atitinkamai 4 tūkst. ir net 150 tūkst. eurų“, – sako „Compensa Vienna Insurance Group“ Prienų skyriaus vadovas Alvydas Barščevičius.

Be to, pasak draudimo specialisto, su šildymo sistemos gedimais ar jų nulemtais gaisrais susidūrę gyventojai patiria ne tik finansinių nuostolių, streso, bet ir didelių nepatogumų. Kol nesutaisoma šildymo sistema, tenka gyventi šaltuose namuose, o po gaisro dažniausiai netgi tenka ieškoti kitos gyvenamosios vietos, kol bus suremontuota senoji.

Patarimai, kaip išvengti nelaimių

Kiekvienais metais Lietuvoje dėl netinkamai prižiūrėtų krosnių, židinių ar dūmtraukių kyla maždaug 800 gaisrų. Dažniausi jie – senuose pastatuose, kurių šeimininkai pamiršta prieš šildymo sezoną išvalyti arba laiku suremontuoti dūmtraukį. Tačiau būna ir tokių atvejų, kai neteisingai įrengiami nauji dūmtraukiai – tuomet užsidegus suodžiams įkaitęs dūmtraukis uždega per arti esančias pastato konstrukcijas.

„Dėl šių priežasčių negalima be priežiūros palikti besikūrenančios krosnies ar patikėti to vaikams. Taip pat tam, kad dūmtraukiai greitai neužsikimštų dervomis, nereikėtų naudoti drėgnų malkų“, – sako Aurimas Gudžiauskas, Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos gaisrų prevencijos skyriaus vyriausiasis specialistas.
Pasak jo, užsidegus suodžiams dūmtraukyje reikėtų nedelsiant kviesti ugniagesius, nes netinkamai gesinamas suodžių gaisras, pavyzdžiui, pilant vandenį iš viršaus, gali suardyti dūmtraukį.

„Taip pat pastebime, kad gyventojai būstą papildomai šildo elektriniais šildytuvais. Tačiau netinkamas jų naudojimas ar netvarkinga elektros instaliacija nulemia apie 6 proc. visų pastatuose kilusių gaisrų. Naudojant galingus šildytuvus dažnai paaiškėja silpnosios elektros instaliacijos vietos – dėl tinklo perkrovos kibirkščiuoja laidai, kurie galiausiai uždega pastatų konstrukcijas“, – sako A. Gudžiauskas.

Dovana – būsto savininko civilinės atsakomybės draudimas

„Aktyviai bendraudami su Prienų gyventojais pastebime, kad jie vis dažniau domisi, kaip apsaugoti savo, o tuo pačiu – ir kaimynų turtą, todėl ieškome vis naujų galimybių jiems pagelbėti. Šį rudenį kiekvienam apsidraudusiam gyventojų turto draudimu dovanojame būsto savininko civilinės atsakomybės draudimą – jeigu dėl jūsų namuose kilusių nelaimių nukentėtų kaimynų turtas, nuostolius įsipareigojame atlyginti už jus“, – sako A. Barščevičius. Jis kviečia Prienų gyventojus užsukti į klientų aptarnavimo skyrių, įsikūrusį J. Basanavičiaus g. 14, ir gauti jų individualius poreikius geriausiai atitinkančių pasiūlymų.

Į klientų poreikius orientuota „Compensa Vienna Insurance Group“ veiklą Baltijos šalyse kaip savarankiška draudimo bendrovė pradėjo 2016 m. sausio 1 d. Iki tol Lietuvoje veikė Lenkijos ne gyvybės draudimo bendrovės „Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group“ Lietuvos filialas, veiklą vykdęs nuo 2010 m.

fire-715546_1920

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close