Prienų rajono įstaigų vadovų laukia pokyčiai

Prienų rajone suūžė permainų vėjas. Šią savaitę paaiškėjo, kad keletą metų tuščia Prienų globos namų direktoriaus vieta pagaliau rado savo šeimininką. Artimiausiu metu šią vietą užims Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro socialinio darbo organizatorė darbui su socialinės rizikos šeimomis Inga Barkauskienė. Konkurse šioms pareigoms užimti jai nusileido Prienų globos namų socialinė darbuotoja, iki šiol laikinai einanti direktoriaus pareigas Irena Laukaitytė. Šis konkursas sukėlė nemažai neigiamų atgarsių. Patys globos namų gyventojai skundėsi bijantys permainų.

Manoma, kad šiuo metu Prienų globos namų direktoriaus pavaduotoja dirbanti Prienų rajono savivaldybės tarybos narė, laikraščio „Gyvenimas“ komunikacijos ir rinkodaros direktorė Angelė Bajorienė galimai ir toliau po permainų karjeroje 2013 metais neakivaizdžiai vadovavo šiai įstaigai.

Angelė Bajorienė, ilgus metus vadovavusi Prienų globos namams, 2013 m. vasarį buvo paskirta eiti Socialinės apsaugos ir darbo viceministrės pareigas. 2013 vasarą Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) nusprendus, kad buvusios Prienų globos namų vadovės elgesys sprendžiant jai artimų asmenų tarnybos eigos klausimus prieštarauja Įstatymo reikalavimams, A. Bajorienė rugpjūčio mėnesį atsistatydino ir jau gruodžio mėnesį grįžo į Prienų globos namus eiti direktoriaus pavaduotojos pareigas. Dalyvauti konkurse dėl Prienų globos namų direktoriaus vietos A. Bajorienė atsisakė.

Direktoriaus vieta liko laisva, kai 2015 m. rugpjūčio mėnesį tuometinis direktorius Gintas Pačėsas laimėjo Nemajūnų dienos centro direktoriaus pareigų konkursą. Šiuo metu Prienų globos namų direktoriaus pavaduotojo pareigas eina ir buvęs Prienų rajono savivaldybės meras Vytas Bujanauskas.

Tyliai apie galimas permainas kalbama ir minint Prienų lopšelį-darželį „Saulutė“. Dar birželio 2 d. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Prienų rajono policijos komisariate (PK) gautas pranešimas, kad šio lopšelio-darželio vadovė savo darbo vietoje galimai yra neblaivi. Įstaigoje apsilankius Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai Rimai Zablackienei bei policijos pareigūnams, šis faktas patvirtintas. Įstaigos vadovei nustatytas lengvas girtumo laipsnis, ji laikinai nušalinta nuo pareigų.

Pasak Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Egidijaus Visocko, pasikeitus ugdymo įstaigų vadovų skyrimo ir atleidimo tvarkai Prienų rajono savivaldybėje, lopšelio-darželio „Saulutė“ direktorės likimą spręs Prienų rajono savivaldybės taryba. Jo manymu, Tarybai bus siūloma vadovę atleisti iš užimamų pareigų.

Inga Barkauskienė
Inga Barkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close