Apie tai, kas džiugina ir kas neramina

Pagrindiniai Prienų seniūnijos kriterijai:

Gyventojų skaičius – 9 644

Seniūnijos teritorijos plotas – 853,50 ha

Vietinių kelių ilgis – 59,32 km

Prižiūrimi žalieji plotai – 260 019 kv. m

Valomų gatvių, aikštelių ir šaligatvių plotas – 225 875 kv. m

Bendras kapinių plotas – 38 616 kv. m

Socialinio būsto fondo plotas –7 066,03 kv. m

Kultūros paveldo objektų skaičius – 13

Socialinių išmokų gavėjų skaičius – 589 šeimos

Socialinės rizikos šeimų skaičius – 45 (72 vaikai)

 

Kaip ir kasmet, Prienų rajono savivaldybės seniūnijų ataskaitinių susirinkimų maratonas finišavo Prienų kultūros ir laisvalaikio centre, kur 2015 m. veiklos ataskaitą pristatė Prienų seniūnijos seniūnas Algimantas Matulevičius, o susirinkimo dalyviams Kultūros ir laisvalaikio centro ir Meno mokyklos saviveiklininkai dovanojo puikų koncertą.

 

Ataskaitos įžangoje, pasidalinęs gražiomis mintimis apie miestą ir jo pozityvią kaitą, seniūnas Algimantas Matulevičius pabrėžė, kad su savo komanda nori ne formaliai atsiskaityti (ataskaita su visais skaičiais skelbiama savivaldybės interneto svetainėje), o pasidžiaugti miesto pokyčiais, pasidalinti mintimis dėl to, kas kelia nerimą, bei paskatinti gyventojus kartu pamąstyti, pasvajoti, kokiame mieste norime gyventi, ką norėtume keisti, ko kartu siekti. Puikiai apipavidalintoje, patraukliai pateiktoje ataskaitoje seniūnas daug dėmesio skyrė žmonių tarpusavio santykiams ir bendruomenės aktyvumui, pasidžiaugdamas, kad pagaliau suaktyvėjo gyventojų bendruomeninė veikla: 2015 m. buvo įkurta Prienų miesto vietos veiklos grupė ir įregistruotos dar trys naujos bendruomenės: Paprienės, Revuonos ir Dvariuko.

Tačiau seniūno nedžiugina žmonių tarpusavio santykiai. Jis ir seniūno pavaduotoja Irena Stasytienė per metus gauna nemažai raštiškų, žodinių prašymų, skundų, todėl jiems tenka būti ir psichologais, ir klausytojais, ir patarėjais. Konfliktų esmė – nuo elementarių buitinių iki „kosminių“ dalykų (spalvotų žiburių iš kaimyno kiemo…). Šias problemas spręsti padeda ne tik seniūnaičiai, bet ir sodininkų bendrijų pirmininkai.

Dėkodamas visiems už altruistinį darbą, A. Matulevičius pasidžiaugė sodininkų bendrijos „Kalnai“ naujojo pirmininko Jono Kazlausko darbais, gebėjimu spręsti problemas, aktyvinti bendruomenės narius ir kartu rūpintis sodininkų bendrijos želdiniais bei kitais ūkiniais klausimais. Seniūnas geru žodžiu paminėjo ir Tartoko bendruomenę, kuri administratorės Vilijos dėka jau buriasi feisbuko paskyroje.

Ataskaitoje seniūnas trumpai stabtelėjo ties visoje šalyje vykdomu Jaunimo garantijų iniciatyvų (JGI) projektu „Atrask save“. Pagrindinis projekto tikslas – sumažinti niekur nedirbančio, nesimokančio ir neaktyvaus 15−29 m. amžiaus žmonių skaičių, teikiant aktyvumo skatinimo priemones, atsižvelgiant į tai, kokį pasiūlymą jaunas žmogus pageidauja gauti: dirbti, mokytis ar atlikti praktiką. „Vertiname Prienų JGI koordinatorės Raimondos Račkytės pastangas ir esame pasirengę bendradarbiauti bei padėti“, − sakė A. Matulevičius.

Seniūnas pasidžiaugė, kad Europos Sąjungos fondų 2014–2020 m. finansiniu laikotarpiu tarp 23 tikslinėmis teritorijomis pripažintų miestų ir miestelių yra ir Prienų miestas, kuriam skirta apie 3 milijonai eurų. Pagrindiniai kriterijai atrenkant miestus buvo gyventojų mažėjimas, nedarbo lygis ir smulkių bei vidutinių verslų trūkumas.

„Pagaliau sprendžiama viena iš pagrindinių problemų – strategijos mechanizmo sukūrimas konkrečioms viešųjų erdvių idėjoms įgyvendinti. Parengtos galimybių studijos pagrindinis tikslas – gerinti Prienų miesto įvaizdį ir gyvenamosios bei rekreacinės aplinkos būklę, pritaikant nustatytą teritoriją gyventojų ir verslo poreikiams. Tikimasi, kad pagaliau bus sutvarkytas Revuonos parkas. Planuojama įrengti apšvietimą, takus, išvalyti upelių vagas, sutvarkyti šlaitus, įrengti priėjimus prie šaltinių, tiltelius per upelius, šalia parko Žemaitės gatvėje įrengti automobilių stovėjimo aikštelę. Ketinama išpjauti senus, nulūžusiomis viršūnėmis, sergančius medžius ir jų vietoje pasodinti naujų. Turėtų atsirasti ir estrada, ir vietos renginių žiūrovams, neturėtų būti pamiršti ir mažieji prieniškiai – jų džiaugsmui ketinama įrengti žaidimų aikštelę. Taip pat siekiama atgaivinti miesto viešąsias erdves, išnaudojant jose esančius specifinius gamtinius ir kultūros išteklius bei vietovės identitetą formuojančius objektus. Tilto dešinėje pusėje planuojama įrengti apžvalgos aikštelę. Nors vietos jai nėra daug, bet šiuolaikinės technologijos leis šią vietą padaryti labai patrauklią. O šalia, pertvarkius Vytauto bei Dariaus ir Girėno gatvių sankryžą, būtų rasta vietos ir lankytojų automobiliams pastatyti“, – būsimą miesto viziją piešė seniūnas.

Netolimoje ateityje laukia ir daugiau darbų: Prienų miesto autobusų stoties ir aplinkinės teritorijos pritaikymas bendruomenės ir verslo poreikiams, prieplaukos ir aktyvios poilsio zonos prie Kęstučio gatvės Prienų mieste įrengimas, tradicinių amatų centro dirbtuvių modernizavimas, kelio A 16 Vilnius–Prienai–Marijampolė, Vytauto, Dariaus ir Girėno gatvių sankryžos Prienų mieste rekonstravimas, dviračių takų plėtra.

Seniūnas padėkojo rajono merui už idėjos atgaivinti Prienų estradą palaikymą, UAB „Prienų butų ūkis“ kolektyvui – už pagalbą seniūnijai, paramą sprendžiant ekstremalias, nekasdieniškas situacijas.

Seniūnija, kaip minėta, gauna daug gyventojų prašymų. Per praėjusius metus gauta 40 prašymų išpjauti senus, pavojingus medžius. Nors valstybinėje žemėje buvo išpjauta 117 medžių, deja, labai nedaug atsodinama. Seniūno nuomone, pats metas Savivaldybės specialistams parengti Želdynų ir želdinių tvarkymo, želdynų kūrimo ir želdinių veisimo programą penkeriems metams ir pateikti tvirtinti Savivaldybės tarybai. „Priešingu atveju, sveikų medžių, parko greit nebeturėsime“, – teigė miesto vadovas.

Atkreipdamas dėmesį į tai, kas labiausiai neramina, A. Matulevičius kalbėjo apie saugumą gatvėse ir miesto apšvietimo plėtrą, pabrėždamas, kad vis dėlto daug žmonių ignoruoja saugaus eismo taisykles, į gatves tiesiog neria net nepasižiūrėję, apgailestavo, kad senos padangos vis dar paliekamos pamiškėse, prie garažų, konteinerių, pačiose netikėčiausiose vietose, net veikiančiose kapinėse, nors skrajutėmis, straipsniais spaudoje nuolat primenama, kaip galima paprastai, nemokamai ir neteršiant aplinkos jų atsikratyti, t. y. nuvežti į stambiagabaričių atliekų aikštelę, vylėsi, kad ir Prienų turguje atsiras daugiau tvarkos.

 

Šiuo metu seniūnija rengia talkų planą ir bandys formuoti darbo grupes bei vėl tvarkyti upelių vagas, naujus netvarkos židinius. Pasak A. Matulevičiaus, kol Lietuvoje nebus pakeista socialinė politika, kuri leidžia tarpti tinginiams, tol bus netvarka. „Mano akyse užaugo jau trečia iš pašalpų gyvenanti karta, kuri nesuvokia žodžių „dirbti“ ir „užsidirbti“ prasmės, jiems į sąmonę įkaltas žodžių junginys „man priklauso“. Mano nuomone, didžiąją dalį socialinių išmokų reikia suteikti viešųjų ar kitokių darbų pavidalu. Taip skatinant darbą, o ne parazitavimą. Pradžia jau yra padaryta, reikalaujant atidirbti už gaunamas pašalpas. Ir mums visai neblogai sekasi. Jau visi žino, kad kitaip nebus, teks atidirbti“, – kalbėjo seniūnas.

Yra ir daugiau negerovių, kurias kuria patys žmonės. Daugelis žino, kad neiškėlusiems vėliavų gresia administracinė atsakomybė, tačiau nuobauda gali būti skirta ir tada, jei iškelta vėliava yra netvarkinga. Seniūnas prašė nepamiršti, kad ji turi būti nenublukusi, nesuglamžyta ir naudojama pagarbiai.

Baigdamas ataskaitą, seniūnas kvietė Prienų miesto veterinarijos gydytojus prisijungti prie projekto „Paženklink augintinį“ ir prisidėti prie šiame projekte dalyvaujančios Prienų rajono gydytojos Aušros Ratautės, kuri ženklina augintinius ir suveda jų duomenis į valstybinį Gyvūnų augintinių registrą už ne didesnę nei 15 eurų kainą. Jau veikia internetinė svetainė www.pazenklinkaugintini.lt.

O pabaigoje A. Matulevičius padėkojo visiems už bendrystę, partnerystę, supratimą, pagalbą ir kvietė kartu siekti, kad vis daugiau gyventojų kurtų miestą, vertintų ir mokėtų džiaugtis gyvenantys gražioje vietoje. Kaip ir kasmet, padėkomis ir gėlėmis buvo apdovanoti prie seniūnijos veiklos daugiausia prisidėjusieji – rėmėjai, socialiniai partneriai, gyventojai.

 

Savivaldybės vadovų, įstaigų atstovų ir Tarybos narių pasisakymai

Seniūnijos ataskaitiniame susirinkime dalyvavęs Prienų policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkas Albinas Jakimavičius trumpai apžvelgė kriminogeninę situaciją rajone ir mieste. Policijos atstovas patikino, kad policija, kaip ir visos institucijos, kelia reikalavimus paslaugų kokybei ir prieinamumui. Tai rodo ir visuomenės pasitikėjimas policija, kuris šalyje tik auga ir dabar siekia 68 proc.

Deja, tai neturi įtakos kelių eismo įvykiams ir pažeidėjų sąmoningumui, o jų skaičius Prienų rajono savivaldybėje kasmet didėja. 2015 m. rajone buvo užfiksuoti 204 eismo įvykiai, išaiškinta 2655 eismo pažeidėjai, sulaikyti 152 asmenys, apsvaigę nuo alkoholio ir psichotropinių medžiagų, teismo sprendimu iš vairuotojų, kurie vairavo per metus pakartotinai apsvaigę, konfiskuotos 33 transporto priemonės. Policijos atstovas atkreipė dėmesį, kad nuo š.m. balandžio 1 d. vairuotojas, kuris įpūs 1,5 promilės ir daugiau, bus traukiamas baudžiamojon atsakomybėn.

A. Jakimavičius apgailestavo, kad vairuotojai vis dar bando pareigūnus papirkti: per metus 22 asmenims iškeltos baudžiamosios bylos dėl mėginimo papirkti.

Sveikatos klausimais ataskaitiniame susirinkime kalbėjo UAB „MediCA klinika“ filialo vadovė, Prienų rajono savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkė, šeimos gydytoja Rita Keturakienė. Ragindama gyventojus rūpintis savo sveikata ir užkirsti kelią ligoms, gydytoja kvietė pasinaudoti valstybės finansuojamomis sveikatos programomis: Gimdos kaklelio piktybinių navikų prevencijos (gimdos kaklelio citologinio tepinėlio ištyrimas, rezultatų įvertinimas moterims nuo 25 iki 60 metų, kartą per 3 metus), Atrankinės mamografijos patikros dėl krūties vėžio (moterims nuo 50 iki 69 metų, kartą per 2 metus), Priešinės liaukos (prostatos) vėžio ankstyvosios diagnostikos ( vyrams nuo 50 iki 75 metų ir nuo 45 metų, jeigu jų tėvai ar broliai sirgo priešinės liaukos vėžiu, vieną kartą per 2 metus), Asmenų, priskirtų širdies ir kraujagyslių ligų didelės rizikos grupei, atrankos ir prevencijos priemonių taikymo (moterims nuo 50 iki 65 metų, vyrams nuo 40 iki 55 metų, vieną kartą per metus), Storosios žarnos vėžio ankstyvosios diagnostikos (moterims ir vyrams nuo 50 iki 74 metų, vieną kartą per metus), Vaikų krūminių dantų dengimo silantinėmis medžiagomis (vaikams nuo 6 iki 14 metų teikiama vienkartinė procedūra. Jei silantas iškrenta, krūminių dantų dengimo silantinėmis medžiagomis procedūra kartojama).

Prienų rajono savivaldybės tarybos narys Henrikas Radvilavičius, turintis atsiskaityti rinkėjams už savo veiklą, patikino, kad Taryboje esanti 6 narių socialdemokratų frakcija sėkmingai dirba tiek pagal pasitvirtintą programą, tiek koalicijoje su partneriais įgyvendinant bendrus programinius tikslus. Anot jo, vienas iš tikslų – nutraukti sutartį su E-energija anksčiau sutarties galiojimo pabaigos, – sėkmingai pasiektas, o šilumos kaina pamažu mažėja.

Keletas pastebėjimų H. Radvilavičius išsakė dėl kai kurių probleminių miesto vietų, kurios jau ne vienerius metus kelia susirūpinimą ir miesto gyventojams, ir vadovams. Pastarųjų metų darbų prioritetu yra įvažiavimo į miestą nuo Birštono pusės ir F. Martišiaus gatvės rekonstrukcija. Praėjusios kadencijos valdančiosios daugumos iniciatyva organizuoto pasitarimo su atsakingų institucijų atstovais ir specialistais metu Kelių direkcijos atstovai esą pažadėjo, kad 2016 m. bus paruoštas techninis projektas, o 2017 m. vyks darbai, nors darbai gali prasidėti anksčiau – jau šių metų antrąjį pusmetį. Antrasis prioritetas – Revuonos gatvės, kuria taip pat vyksta intensyvus eismas, ypač pastačius joje naują prekybos centrą, rekonstrukcija. Šiais metais, sakė politikas, projektuojama pirmoji atkarpa – nuo naujojo „Norfos“ pastato iki J. Basanavičiaus gatvės, kitais metais bus atliekami kapitalinio remonto darbai. Likusią atkarpą sutvarkyti planuojama dar po vienerių metų.

H. Radvilavičius pasidalino ne tik darbais, bet ir rūpesčiais. Pirmiausia, dėl ilgapirščių naikinamos akmeninės senųjų miesto kapinių tvoros. Kažkam, matyt, parūpo dideli tašyti akmenys – gal kaip statybinė medžiaga, gal kaip sodybos puošmena. „Jeigu nebus imtasi kokių nors priemonių, istorinis paminklas gali sulaukti buvusių kareivinių tvoros baigties. Neturime būti abejingi tokiems dalykams, juk tos tvoros niekas šiaip sau neišardė: kažkas kažkur vežė, kažkur padėjo, kažkas matė“, – pasipiktinimo neslėpė politikas. Tarybos narys taip pat pasmerkė veiksmus vieno, anot jo, „garsaus ir nusipelniusio“ žemėtvarkininko, gal prieš 20 metų centrinėje miesto vietoje iškasusio duobę, į kurią vasaromis susikrausto „pagyventi“ benamiai. Pasak politiko, jeigu niekas nesiima jokių priemonių situacijai ištaisyti, galima organizuoti talką ir užlyginti miesto vaizdą gadinančią duobę.

Apie įgyvendintus bei planuojamus prioritetinius darbus susirinkime kalbėjo Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas. Pasak mero, nors šilumos ūkis ir perimtas Savivaldybės žinion, nauja šilumos kaina dar nėra paskaičiuota. VKEKK pirmininkė merui paaiškinusi, kad naujos šilumos kainos paskaičiavimo terminas yra apie penki mėnesiai, todėl gyventojams realaus šilumos kainos sumažėjimo galima tikėtis tik kitą šildymo sezoną. Tiesa, į dabartinę šilumos kainą leista įskaičiuoti biokurą, dėl ko šilumos kaina mažėjo nuo 9,11 euro cento už kilovatvalandę (rugsėjo mėn.) iki 7,31 euro cento (balandžio mėn.). Meras patikino, kad šilumos ūkyje yra ir daugiau problemų, kurias įmonė turės išspręsti iki kito šildymo sezono.

Kalbėdamas apie pokyčius atliekų tvarkymo, daugiabučių namų renovacijos ir kitose miesto infrastruktūros gerinimo srityse, A. Vaicekauskas pasidžiaugė įsibėgėjančiu daugiabučių namų renovacijos projektu ir patikino, kad prie renovuotų namų bus sutvarkyta ir aplinka, taip pat užsiminė apie planus teikti europinę paraišką įrengti prie daugiabučių namų aptvertas konteinerių aikšteles, artimiausiu laiku atnaujinti estradą, kuri jau šią vasarą priims miesto šventės dalyvius iš rajono ir kaimyninių šalių.

Pasak mero, šiais metais sugrąžintas miesto apšvietimas naktį, toliau bus rūpinamasi geresniu perėjų apšvietimu. Džiaugdamasis užbaigtais darbais daugiafunkciame sporto centre, ypač puikia ir gausiai lankoma treniruoklių sale, Savivaldybės vadovas užsiminė, kad šiemet jau gautas finansavimas sporto stadiono rekonstrukcijai (prie sporto ir pramogų arenos), taip pat gauta pradinė 60000 eurų suma baseino projektavimo darbams. Jis neslėpė girdėjęs įvairių nuogąstavimų ir abejonių dėl baseino statybos, tačiau kitų miestų patirtis ir jų vadovų paskatinimai leido nuspręsti šio tikslo (nors neaišku, kada jis bus įgyvendintas) neatsisakyti.

Po mero pasisakymo galima išsklaidyti nuogirdas, kad žiedinės sankryžos ties įvažiavimu į Prienus nuo Kauno pusės) akcento idėja „numarinta“. Mero teigimu, greitu laiku sankryžoje (vidinėje salelėje) bus pastatytas pirmasis riboženklis – išskirtinis ženklas, kuris turėtų papuošti aplinką ir raginti užsukti į Prienus. Meras vylėsi, kad iš mirties taško pajudės ir miesto turgaus rekonstrukcija, kuri įstrigusi teismuose dėl žemės nuosavybės atstatymo klausimų. Tuo tarpu išvalius Prienų centre esančio turgelio teritoriją, bus įrengta automobilių parkavimo aikštelė.

Pasak mero, Savivaldybė atsakingai žiūri į socialinių paslaugų prieinamumą ir kokybę, ypač galimybę jas gauti namuose, rimtai keičia požiūrį į valstybės „išlaikytinius“ ir griežtina pašalpų mokėjimo tvarką. Rajono vadovas kvietė gyventojus būti pilietiškiems ir teikti žinias apie socialinių būstų (butų sąrašas paskelbtas Savivaldybės internetinėje svetainėje) šeimininkus, jeigu jie elgiasi necivilizuotai, neprižiūri būsto ar perleidžia gyventi kitiems asmenims. Savivaldybės vadovas taip pat išsakė norą sutelkti kuo daugiau bendruomenės, idėjų, kad gyventojai pasakytų, ko labiausiai miestui reikia ir kaip tai reikėtų padaryti. Neatsitiktinai buvo užsiminta apie daug emocijų sukėlusį ženklą „gerasis drakoniukas“, kuris, mero teigimu, nėra galutinai patvirtintas, visada yra laukiami ir bus svarstomi gražesni, priimtinesni pasiūlymai ir idėjos. Iš seniūnijos ir visuomenės laukiama iniciatyvų, kas turėtų parengti Kęstučio paminklo rekonstrukcijos projektą – lėšos rekonstrukcijai, mero teigimu, jau yra, o projektas turėtų būti parengtas dar šiemet.

Baigdamas pasisakymą, A. Vaicekauskas patikino, kad visi investiciniai projektai, kurie buvo išvardinti seniūno ataskaitoje ir ne kartą paminėti spaudoje, yra rengiami, bet kol kas vyksta dokumentų paruošimo darbai – viešieji pirkimai ir atskiri statybiniai projektų įgyvendinimo darbai turėtų prasidėti kitais metais. Meras padėkojo gyventojams, kurie tvarko, gražina savo sodybas ir miestą, yra pilietiški, atsakingi, siūlo idėjas, ir visiems linkėjo prie jų prisijungti.

 

Diskusijos ir pasisakymai

Beveik tris valandas trukusiame susirinkime netrūko ir klausimų. Visuomenės atstovai teiravosi, kada Dvariuko gyventojai turės gamtines dujas ir viešojo transporto paslaugą, ką ruošiamasi daryti su vandalų pamažu niokojamu ir pavojų vaikams keliančiu buvusios Nemuno pradinės mokyklos pastatu, apgailėtinai atrodančia Meno mokykla bei apleistais, be šeimininkų likusiais pastatais, kada bus išspręstos problemos dėl sunkiasvorių automobilių eismo (dėl kurio trūkinėja namų sienos ir pamatai, o gyventojai jau ir naktimis neturi poilsio) arba nors greičio apribojimo F. Martišiaus gatve, įrengta fekalinė kanalizacija, lietaus kanalizacija ir vandentiekis miesto ribose (nuo V. Mykolaičio-Putino g.), sutvarkytas takelis, vedantis per senąsias kapines į „Žiburio“ gimnaziją ir t.t.

Į vienus klausimus atsakė seniūnas, į kitus – meras, bet aptakiai, nesuteikdami per daug ir šviesių vilčių. Viena aišku, jog tam, kad būtų nuvesta gamtinių dujų trasa į Dvariuką, reikia gyventojų kolektyvinio prašymo su parašais, ir meras žadėjo tarpininkauti susitinkant su dujininkais. Viešojo transporto į Dvariuką tikėtis sunku, nes, kaip sakė seniūnas, buvęs maršrutas buvo nuostolingas, todėl jo atsisakyta. Meras, pats buvęs prieš Nemuno pradinės mokyklos uždarymą, susirinkime apgailestavo dėl priimto sprendimo, o gyventojams sakė yra įsipareigojęs, kad per šią kadenciją mokyklos pastatas būtų sutvarkytas. Į jį svarstoma perkelti lopšelį-darželį „Saulutė“. Meno mokyklą norima rekonstruoti europinėmis lėšomis, tačiau kol kas nėra galimybių. Iki šiol nėra sprendimo ir dėl „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo skyriaus vaikų apgyvendinimo. Šiuo metu vaikai nakvoja buvusioje Specialiojoje mokykloje, tačiau šis pastatas rengiamas privatizuoti, o vaikus norima apgyvendinti arčiau mokyklos.

Sunkiasvorių automobilių keliamą triukšmą ir nepatogumus F. Martišiaus gatvėje, mero įsitikinimu, geriausiai gali išspręsti greičio (nors dabar leidžiamas 40 km/val. greitis, pasak gyventojų, „furos“ važiuoja iki 70 km/val. – Aut. past.) fiksavimo kameros. Tačiau F. Martišiaus gatvė – valstybinės reikšmės kelias ir Savivaldybė, pasak mero, neturi įtakos ką nors pakeisti. Meras tik pažadėjo, kad, vykdant gatvės rekonstrukciją, bus padaryta geresnė, lygesnė kelio danga.

Išklausiusi mero ir kitus pasisakymus, Savivaldybės tarybos narė, opozicijos lyderė Loreta Jakinevičienė sakė turinti keletą pastabų. Pirmiausia ji papriekaištavo dėl seniūnijų ataskaitinių susirinkimų laiko. Susirinkimai, jos nuomone, turėtų vykti vėliau, nes 17 val. daugelis dar negrįžę iš darbo.

Pasak opozicijos lyderės, opozicija balsavo už šilumos sutarties nutraukimą anksčiau laiko tik todėl, jog buvo patikinta, kad kaina mažės. Tačiau iki šiol, pabrėžė L. Jakinevičienė, opozicija nėra gavusi tikslių atsakymų, ar šiluma atpigo, nes prieniečiai esą gauna didesnes sąskaitas. L. Jakinevičienė priminė merui praėjusiais metais jo esą neįvykdytą pažadą sutvarkyti takelį nuo poliklinikos link kapinių, taip pat ragino Savivaldybę pasirūpinti buvusios Nemuno pradinės mokyklos pastato apsauga, o po pastato renovacijos, perkėlus į jį darželį ir Meno mokyklą, galbūt taip išspręsti investicijų į dar vienos mokyklos remontą klausimą.

DSC_0149

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close