Birštone su oficialiu vizitu lankėsi Izraelio ambasadorius Lietuvoje Amir Maimon

Vasario 26 d., penktadienį, Birštone su oficialiu vizitu lankėsi Izraelio ambasadorius Lietuvoje Amir Maimon kartu su sekretore Ana Maizel. Pirmiausia Ambasadorius, kartu su Birštono savivaldybės mere Nijole Dirginčiene, dalyvavo pilietiškumo pamokoje Birštono gimnazijoje. Susitikimo metu A. Maimon moksleiviams papasakojo apie Izraelį, šalies istoriją, papročius, kultūrą, atsakė į moksleiviams rūpimus klausimus. Taip pat vyko diskusija apie Izraelio ir Lietuvos švietimo sistemų panašumus ir skirtumus. Birštono savivaldybėje vyko susitikimas su Birštono savivaldybės mere N. Dirginčiene. Jo metu A. Maimon parašė palinkėjimus Birštono kurortui svečių knygoje, su mere kalbėjosi apie Birštono kurortą, jo pokyčius, turizmą, verslo investicijas, perspektyvas. Vėliau vyko susitikimas su Savivaldybės, verslo atstovais, sanatorijų vadovais, kurio metu buvo aptartas bendradarbiavimas turizmo, sveikatinimo, verslo, kultūros srityse. A. Maimon pasidžiaugė, kad Birštone lankosi turistai iš Izraelio ir pateikė keletą idėjų, kaip dar labiau skatinti atvykstamąjį turizmą Birštone, kokios naujos paslaugos, marketingo priemonės paskatintų turistus iš Izraelio atvykti į Birštoną. Verslo ir sanatorijų atstovai taip pat išsakė savo pasiūlymus, padiskutavo apie galimą bendradarbiavimą. Susitikimo metu buvo nutarta kartu surengti Izraelio kultūrą, papročius, tradicijas pristatančių renginių, įgyvendinti bendrų švietimo, kultūros projektų.

Po susitikimo savivaldybėje Ambasadorius lankėsi „Tulpės“ ir „Eglės“ sanatorijose, susitiko su įstaigų vadovais. A. Maimon kartu su Birštono mere apžiūrėjo sveikatinimo, turizmo ir kultūros objektus – mineralinio vandens bokštą „Druskupis“, „Birutės vilą“, Kurhauzą, kultūros centrą. Vėliau visi vyko į SPA viešbutį „Royal Spa Residence“, kur susitiko su viešbučio direktoriumi R. Šimkevičiumi, apžiūrėjo teikiamas sveikatinimo, SPA paslaugas, susipažino su unikalia Kneipo filosofija. Viešbučio direktorius pasidžiaugė, jog svečių iš Izraelio skaičius kasmet auga, tikimasi šiais metais sulaukti jų dar daugiau.

 

Birštono savivaldybės informacija

DSC_1261

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close