Bazinį kario kursą Mokomajame pulke baigę 257 šauktiniai tarnybą tęs priskirtuose kariuomenės daliniuose

Vasario 5 d. bazinį kario kursą Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje baigę 257 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai išvyko iš pulko ir likusius tarnybos mėnesius jie tarnaus priskirtuose daliniuose – Karinių jūrų pajėgų Apsaugos kuopoje Palangoje, Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalione Radviliškyje ir Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje.
Iškilmingos rikiuotės metu Mokomojo pulko aikštėje kariams įteikti bazinio kario kurso baigimo pažymėjimai. Geriausius mokymosi rezultatus kurso metu pasiekę 13 karių buvo paskatinti Mokomojo pulko vado padėkomis. Renginyje dalyvavo ir kursą baigusius karius pasveikino vienos didžiausių duonos kepyklų Baltijos šalyse atstovai. Jie, norėdami padėkoti ir atkreipti dėmesį į valstybę pasiruošusius ginti jaunus vyrus ir moteris, kiekvienam kariui įteikė po kepalėlį juodos ruginės duonos.

Tarnybą Mokomajame pulke jaunuoliai pradėjo 2015 m. gruodžio 14–15 dienomis. Per aštuonias savaites trukusį bazinį kario kursą kariai mokėsi individualių kario įgūdžių, o paskutinę kursų savaitę, vasario 1–4 d., dalyvavo galutinėse lauko pratybose, kurių metu buvo tobulinami ir tikrinami karių individualūs įgūdžiai, psichologinis pasiruošimas, taip pat įvertinamas 8 savaites vykęs bazinis karių rengimas.

Pirmieji 2016 m. šaukimo nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai tarnybą taip pat balandžio mėnesį pradės Mokomajame pulke Rukloje, o vėliau ją tęs Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione Vilniuje.

Pagal Lietuvos kariuomenės vado pasirašytą 2016 m. metinį šaukimo planą dalis šauktinių pirmuosius tris nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos mėnesius (bazinio karinio rengimo periodą) tarnaus Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje, kitus šešis mėnesius (kolektyvinio rengimo periodą) – paskirtame dalinyje.

Planuojama, kad Mokomajame pulke užbaigus infrastruktūros atnaujinimo ir plėtros darbus, nuo 2017 m. tokia tvarka – 3 mėnesius Mokomajame pulke ir 6 mėnesius priskirtame dalinyje – tarnaus visi šauktiniai.

2015 m. į devynių mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pristatyta 3010 karių, iš jų 2133 savanoriai ir 877 – į 2015 m. šaukimo sąrašus patekę ir norą tarnybą pirmumo tvarką atlikti pareiškę karo prievolininkai.

Devynių mėnesių trukmės nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą LR Seimas atnaujino 2015 m. kovą. Tai buvo padaryta atsižvelgiant į pasikeitusią geopolitinę situaciją ir valstybės saugumui kylančias grėsme. Sugrąžinus šauktinių tarnybą taip pat siekiama sustiprinti ir pagreitinti kariuomenės dalinių užpildymą profesinės karo tarnybos kariais, suformuoti pakankamą kariuomenės parengtąjį rezervą ir užtikrinti tinkamą piliečių pasirengimą ginti savo valstybę.

Mokomojo pulko nuotrauka

IMG_8811

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close