Klebiškio kaimo bendruomenės adventinė popietė

Gruodžio 5 d. Klebiškio kaimo bendruomenės „Klevas“ namuose vyko adventinė popietė.

Adventas – tai metas įžiebti tarpusavyje ramybės ir meilės šviesą, tai džiaugsmo, vilties, nusiraminimo ir paguodos metas prieš Šv. Kalėdas. To ieškodami bendruomenės nariai ir sugužėjo į bendruomenės namus. Adventinėje popietėje dalyvavo ir į svečius atvykusi Šilavoto seniūnijos seniūnė Neringa Pikčilingienė.

Renginį pradėjo ir vedė buvusi Šilavoto pagrindinės mokyklos mokytoja Onutė Gluoksnienė. Žmonės susikaupę susėdo ratu, ratelio viduryje degė žvakė, nuo kurios kiekvienas savęs link nutiesė mažą spindulėlį ir spindulėlio gale uždegė savo žvakelę. Susikaupę savo mintyse žmonės klausėsi Onutės Gluoksnienės skaitomų Šv. Rašto žodžių ir minčių apie žmogaus gyvenimo grožį ir jo prasmę. Į skaitymus buvo įtrauktas ir jaunimas. Žmonės išklausė įvairių posakių ir mįslių apie darbą, meilę, pagarbą kitiems. Visi popietės dalyviai, kartu klausydamiesi skaitovų, iš eglės šakelių nupynė advento vainiką, įpindami kankorėžių, obuolių ir spalvotų bumbulų, simbolizuojančių žemės turtus.

Taip buvo įžiebta adventinė ramybės ir paguodos šviesa kiekvieno širdyje. Popietės pabaigoje žmonės, giedodami giesmę, apkabino vienas kitą ir kiekvieno akyse įsižiebė viltis, šiluma.

Bendruomenė nuoširdžiai dėkoja Onutei Gluoksnienei už puikų renginį, kuris padėjo susikaupti, apmąstyti nuveiktus darbus ir prisiminti advento papročius.

 

Bendruomenės pirmininkė Jolita Abramavičienė

Bendra nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close