Į Jiezną iškviestas „ARAS“

Trečiadienio vakarą į Jiezną iškviesti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai. Vienoje iš sodybų, šeimininkams atkasant gyvenamojo namo pamatus, rastas daiktas, panašus į sprogmenį. Iškviesti ir į įvykio vietą atvykę Alytaus apsk. VPK Prienų r. PK pareigūnai, apžiūrėję įtartiną objektą, iškvietė Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojus. Pastarieji atvykę patvirtino įtarimus. Čia rasta vokiška rankinė granata. Granata buvo su sprogdikliu, tačiau su nupuvusiu žiedu. Iki nelaimės trūko nedaug. Išminuotojai sprogmenį išsivežė likviduoti.

Čia gyvenančios Erikos Švenčionienės teigimu, manoma, kad anksčiau šioje sodyboje gyvenęs asmuo galimai bendravo su civilinių ginkluotų sovietų valdžios pajėgų atstovais. Manoma, kad granata po namu galėjo būti paslėpta.

Pasak Alytaus apsk. VPK Prienų r. PK viršininko Dainiaus Janavičiaus, per metus randama 20–30 nuo karo laikų likusių sprogmenų. Dažniausiai jie aptinkami dirbant laukus arba statybų metu.

granata

policija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close